Ξανθός: Τουλάχιστον 20.000 τα λειτουργικά κενά στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας

Τουλάχιστον 20.000 λειτουργικά κενά έχουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία.

Αυτό ανέφερε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξή του στο Mega.

Έκανε λόγο για εικόνα εξαθλίωσης του συστήματος, το οποίο χρειάζεται επείγουσες προσλήψεις σε βασικά τμήματα, ειδικά στην περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, σε αυτό το πλαίσιο προχωρούν οι διαδικασίες για πρόσληψη 1.000 γιατρών, οι θέσεις των οποίων είχαν προβλεφθεί από την προηγούμενη ηγεσία, αλλά δεν προχώρησαν οι διαδικασίες.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναγνώρισε την προσφορά των εργαζόμενων στο δημόσιο σύστημα, λέγοντας ότι είναι συγκινητική, καθώς γίνεται σε καθεστώς ελλείψεων και οδηγεί σε εργασιακή εξόντωση.

Απέδωσε την κατάσταση σε πολιτικό σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι στόχος ήταν η συμπίεση του κόστους εργασίας και του κοινωνικού κράτους.ΟμάδαΣύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ξανθός έχει συγκροτήσει ομάδα εργασίας, στην οποία συμμετέχουν ο βουλευτής και πρώην συνδικαλιστής γιατρός Σάκης Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας.

Η ομάδα κατέγραψε τις ελλείψεις σε ζωτικά τμήματα των δημόσιων νοσοκομείων, προτείνοντας την άμεση πρόσληψη γιατρών, προκειμένου να λειτουργήσουν τμήματα που έκλεισαν ή δεν είναι σε θέση να εφημερεύσουν.

Στο πόρισμα που παρέδωσε στον κ. Ξανθό αναφέρονται χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Δεν λειτουργούν 130 κρεβάτια εντατικής θεραπείας, παρά την τρομακτική ζήτηση.

Έκλεισαν Παιδιατρικές κλινικές στα νοσοκομεία Τρικάλων, Μεσολογγίου, Κω, η Γαστρεντερολογική του νοσοκομείου Βόλου, οι ΩΡΛ της Λάρισας και της Πτολεμαΐδας, η Γυναικολογική της Νάουσας, η Γναθοχειρουργική του “Θεαγένειου” και οι Ψυχιατρικές της Άρτας και του Άργους.ΤσίπραςΗ ομάδα εργασίας προτείνει στο υπουργείο την άμεση διαδικασία προσλήψεων 800 γιατρών ΕΣΥ, 700 επικουρικών γιατρών και 2.500 νοσηλευτικού, εργαστηριακού και διοικητικού προσωπικού, για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών.Με βάση την πρόταση αυτή, αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα επισκεφθεί την Πέμπτη το υπουργείο Υγείας.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons