Η νέα προεκλογική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ.«Κουρεμένο» το αφορολόγητο για τα ακίνητα στις 20.000 – 30.000 ευρώ

Περισσότερο φόρο θα κληθούν να καταβάλουν όσοι διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, καθώς για τη συγκεκριμένη κατηγορία, εξετάζεται η αύξηση των φορολογικών συντελεστών. Χαμηλό αφορολόγητο όριο της τάξεως των 20.000 – 30.000 ευρώ, αφού όμως προηγηθεί η μείωση των αντικειμενικών αξιών, εξετάζουν πλέον στο υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού του φόρου που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ. Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα διασφαλιστεί η απαλλαγή της μικρής και πιθανώς και μέρους της μεσαίας ακίνητης ιδιοκτησίας.

Στον αντίποδα, περισσότερο φόρο θα κληθούν να καταβάλουν όσοι διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, καθώς για τη συγκεκριμένη κατηγορία, εξετάζεται η αύξηση των φορολογικών συντελεστών.

Στόχος είναι να αντισταθμιστούν οι απώλειες από την επιβολή του αφορολόγητου ορίου. Οι αρχικές προθέσεις για θέσπιση αφορολόγητου στις 100.000 ευρώ, ή ακόμα και στις 50.000 ευρώ φαίνεται λοιπόν πως εγκαταλείπονται. Αλλωστε, αν επιβαλλόταν αφορολόγητο στις 50.000 ευρώ, ακόμα και με τις σημερινές αντικειμενικές αξίες, τότε εκτιμάται ότι περίπου 4 στους 10 ιδιοκτήτες δεν θα πλήρωναν καθόλου φόρου. Ως εκ τούτου, οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες θα έπρεπε να πληρώσουν πολλαπλάσια ποσά, προκειμένου να μην υπάρξουν μεγάλες απώλειες εσόδων και επιβαρυνθεί κι

άλλο η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο νέος φόρος θα υπολογίζεται με βάση ενιαία κλίμακα, που θα διαθέτει πολλά επιμέρους κλιμάκια και συντελεστές. Ο κάθε ιδιοκτήτης θα φορολογείται με βάση τη συνολική αξία της περιουσίας του, η οποία και θα αθροίζεται. Αν για παράδειγμα, διαθέτει κανείς κατοικία αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ και ένα κατάστημα αξίας 50.000 ευρώ, τότε θα φορολογείται για συνολικά 250.000 ευρώ, με τα πρώτα 20.000 ή 30.000 ευρώ, να είναι αφορολόγητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο φετινός φόρος ακινήτων έχει προϋπολογισθεί να αποφέρει στα δημόσια ταμεία 2,65 δισ. ευρώ, ωστόσο, σε χθεσινές της δηλώσεις, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, ανέφερε ότι ο εισπρακτικός στόχος των 2,6 δισ. ευρώ είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί. Αν πάντως το ποσό είναι χαμηλότερο, τότε είναι πιθανό να αναζητηθούν δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα. Σε κάθε περίπτωση, ο καθορισμός του νέου φόρου ακινήτων αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους κι αφού στο μεσοδιάστημα, ολοκληρωθεί η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.



Ως προς τις αντικειμενικές τιμές, η κ. Βαλαβάνη ανέφερε ότι έχει συσταθεί μια επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων που μελετά το ζήτημα, ιδίως μετά τη σχετική σύσταση του Συμβουλίου της Επικρατείας προς το Δημόσιο, ώστε να αναπροσαρμόσει τις τιμές έως τον Ιούνιο. Μία από τις σκέψεις είναι η διατήρηση των σημερινών πολύ χαμηλών αντικειμενικών τιμών, της τάξεως των 400 ή των 600 ευρώ/τ.μ., που εφαρμόζονται σε ορισμένες περιοχές εισοδηματικά χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων, όπως π.χ. το Πέραμα, ή το Κερατσίνι. Αυτό που είναι επίσης σχεδόν βέβαιο είναι ότι δεν θα γίνει κάποια οριζόντια μείωση, αλλά για επιμέρους μειώσεις, ανάλογα με την εικόνα της κάθε περιοχής. Οπως ανέφερε η κ. Βαλαβάνη, η ίδια απορρίπτει μια τέτοια οριζόντια μείωση, καθώς θα πρόκειται για μια οριζόντια μείωση της αξίας της περιουσίας των πολιτών, της δημόσιας περιουσίας αλλά και των εξασφαλίσεων που έχουν λάβει οι τράπεζες για τα δάνεια που έχουν χορηγήσει. Το ερώτημα βέβαια είναι αν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για την επεξεργασία των σχετικών τιμών, τη στιγμή που στην αγορά πραγματοποιούνται πλέον ελάχιστες πράξεις αγοραπωλησίας.





πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons