Ελεύθερες και πάλι οι εξαγωγές φαρμάκων στο εξωτερικό! Δείτε την 1η απόφαση της νέας προέδρου του ΕΟΦ

Ελεύθερα σε «παράλληλες εξαγωγές» δηλαδή στην εισαγωγή φαρμάκων και επανεξαγωγή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης με στόχο την καλύτερη τιμή πώλησης, μπορούν και πάλι να προχωρούν οι φαρμακαποθήκες. Με απόφασή της η νέα πρόεδρος του ΕΟΦ Κατερίνα Αντωνίου, προχώρησε σε πλήρη άρση της απόφασης απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών και ενδοκοινοτικής διακίνησης για όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα σε όλες τις μορφές, περιεκτικότητες και συσκευασίες τους, μετά τη διαπίστωση της ομαλοποίησης της επάρκειας στην ελληνική επικράτεια.Να σημειωθεί πως τον περασμένο Νοέμβριο ο ΕΟΦ είχε απαγορεύσει την εξαγωγή 12 φαρμάκων μεταξύ αυτών ήταν εμβόλια, εισπνεόμενα, αντικαταθλιπτικά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα σε διάφορες μορφές και δοσολογίες, επειδή είχαν παρατηρηθεί σοβαρές ελλείψεις στην ελληνική αγορά.
Όπως επισημαίνει η νέα πρόεδρος του ΕΟΦ Κ.Αντωνίου: «Ο ΕΟΦ παρακολουθεί συνεχώς και επιτηρεί την τήρηση των υποχρεώσεων επάρκειας όλων των προϊόντων. Υπενθυμίζουμε ότι η τήρηση της επάρκειας και της κάλυψης των αναγκών αποτελεί υποχρέωση των Κατόχων Αδείας Κυκλοφορίας και των Κατόχων Αδείας Χονδρικής Πώλησης. Η μη επαρκής κάλυψη των αναγκών των ασθενών, επισύρει την επιβολή κυρώσεων».
Οι παράλληλες εξαγωγές αν και είναι μια νόμιμη διαδικασία, προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην ελληνική αγορά καθώς οι περισσότεροι σπεύδουν να εξάγουν τα φάρμακα χωρίς όμως να διατηρούν το απαραίτητο «στοκ» στα ράφια των ελληνικών φαρμακείων. Κάτι για το οποίο συχνά πυκνά διαμαρτύρονται οι φαρμακοποιοί μέσω του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι παράλληλες εξαγωγές επιφέρουν στους εξαγωγείς πολύ μεγαλύτερο κέρδος καθώς οι τιμές των φαρμάκων στη χώρα μας είναι χαμηλές σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Συνέπεια είναι σήμερα χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία κ.α., να …πορεύονται με φάρμακα που προορίζονταν για την ελληνική αγορά.
Άλλωστε οι χώρες αυτές αγοράζουν και πάλι φθηνά τα σκευάσματα σε σύγκριση με το τι ισχύει στις δικές τους αγορές. Κατά το 2014 υπολογίζεται πως οι παράλληλες εξαγωγές άγγιξαν τα 400 εκατ.ευρώ.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons