Και οι φαρμακαποθήκες μάτωσαν στα χρόνια του Μνημονίου- απώλειες 1,5 δισ ευρώ στην 5ετία

Περίπου 13 με 14 φαρμακαποθήκες έχουν βάλει λουκέτο στα χρόνια του Μνημονίου σε ένα σύνολο 180 φαρμακαποθηκών στην χώρα, ενώ ο κλάδος έχασε τα τελευταία πεντε χρόνια κεφάλαια ύψους 1,5 δισ ευρώ. Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM και τον δημοσιογράφο Γιώργο Ψάλτη το πρωί του Σαββάτου ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε μετά από ερώτημα στην αναγκαιότητα ύπαρξης των φαρμακαποθηκών ενώ συμπλήρωσε πως πολλοί είναι οι λόγοι που αυτές έχουν περιέλθει σε δεινή θέση.
Μερικοί από αυτούς είναι η μεγάλη μείωση των περιθωρίων κέρδους κατά 45%, με αποτέλεσμα από 7,5% που ήταν το 2010, να έχει πέσει πλέον στο 4,5%. Οι έξι αλλεπάλληλες μειώσεις τιμών φαρμάκων είχαν ως αποτέλεσμα το στοκ των αποθηκών να υποτιμηθεί και αυτό οδήγησε την περασμένη 5ετία σε απώλειες κεφαλαίων 1,5 δις.
Ο εκπρόσωπος των φαρμακαποθηκών τόνισε την αναγκαιότητα να πληρωθούν οι φαρμακοποιοί στην ώρα τους γιατί αν αυτό δε συμβεί αυτό θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλη την αγορά φαρμάκου.

Να σημειωθεί, όπως τονίστηκε, ότι η κατά κεφαλή φαρμακευτική δαπάνη στη χώρα μας είναι μόλις 185 ευρώ, 45% κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ. Έτσι η χώρα μας καταλαμβάνει την 21η θέση από τις 28 της ΕΕ.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons