Στα χέρια 1.000 ανθρώπων περιουσίες 734 δισ. ευρώ

Δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά για άλλη μια φορά διαπιστώνεται ό,τι κι αν γίνεται, οι πολύ πλούσιοι γίνονται πολύ πλουσιότεροι. Σύμφωνα με την ετήσια λίστα των Times οι 1.000 δισεκατομμυριούχοι με έδρα την Βρετανία αύξησαν τα έξι χρόνια της κρίσης τα περιουσιακά τους στοιχεία κατά 112%, δηλαδή κατά 441 δισ. ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, για να συμπεριληφθεί πλέον κανείς σε αυτή την λίστα πρέπει να έχει το ελάχιστον 139  εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 20 εκατομμύρια περισσότερα από πέρσι. Συγκριτικά, το 1997 αυτά τα 20 εκατομμύρια ήταν το προαπαιτούμενο για δει το όνομα του στη λίστα των 1.000 πλουσιότερων στην Βρετανία.

Κυρίως λόγω της εισροής ξένων κεφαλαίων, υπάρχουν 117 δισεκατομμυριούχοι στο φετινό κατάλογο από 104 το 2014. Από κοινού διαφεντεύουν πλούτο αξίας 453 δισ. ευρώ και οι 80 από αυτούς έχουν έδρα την Βρετανία. Ο μεγαλύτερος «ανταγωνιστής» του Λονδίνου στην Ευρώπη είναι το Παρίσι, που έχει το ένα τέταρτο του συνόλου των υπερ-πλουσίων.

Ο Ουκρανικής καταγωγής Λεν Μπλαβάτνικ της Warner Music που δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς, όπως μεταλλεύματα, πετρέλαια και μέσα ενημέρωσης, είναι ο κορυφαίος με περιουσία περίπου 19 δισ. ευρώ. Ο μέσος Βρετανός, δηλαδή, με ετήσιες αποδοχές 35.000 ευρώ- πάνω κάτω όσα έπαιρνε πριν τα χρόνια της κρίσης- θα χρειαστεί 526.800 χρόνια προκειμένου να συγκεντρώσει την περιουσία του 57χρονου.  

Ο Μπλαβάτνικ έχει ένα σπίτι στο Λονδίνο αξίας 57 εκατομμυρίων ευρώ και έχει χορηγήσει πάνω από 100 εκατομμύρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την ίδρυση της Σχολής Μπλαβάτνικ για τη Διακυβέρνηση.

Αυτοί που ανέβηκαν τα περισσότερα σκαλοπάτια όσον αφορά στον πλούτο τους ήταν οι αδελφοί Γκάλεν και Τζορτζ Γουέστον, που έχουν τα πολυκαταστήματα  Selfridges και Primark στη Βρετανία και στην Ιρλανδία τα Penneys και Brown Thomas. Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς βρίσκεται στη θέση 10 με μια περιουσία περίπου στα 10 δισ.- λιγότερα κατά 1,7 δισ. σε σχέση με το 2014. Ενώ ο Ρίτσαρντ Μπράνσον της Virgin Atlantic αύξησε τον δικό του πλούτο στα 5,7 δισ. ευρώ και είναι ο 20ος πλέον πλούσιος στη Βρετανία.  

Μεταξύ των νέων «εισόδων» στους πλέον εύπορους της χώρας βρίσκεται το ζεύγος Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ, με περιουσία που υπολογίζεται στα 168 εκατομμύρια ευρώ και έχει καταλάβει την 790η θέση.

 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons