Με Στάσεις εργασίας απαντούν οι εργαζόμενοι στις 100 απολύσεις στην Χαλυβδουργική

Δίωρες στάσεις εργασίας την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Απρίλη πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της «Χαλυβουργικής» στην Ελευσίνα, αντιδρώντας στις ανακοινώσεις της διοίκησης ότι θα προχωρήσει σε 100 απολύσεις, παρά τις διαβεβαιώσεις τής σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους, ότι θα σώσουν τις δουλειές τους αν οι ενεργοβόρες βιομηχανίες «πριμοδοτηθούν» με φτηνότερο ρεύμα και άλλα προνόμια.

Την Τετάρτη 29 Απρίλη στα πλαίσια της στάσης εργασίας από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πύλη του εργοστασίου. Όπως αποφάσισαν κατά τον ελλιμενισμό πλοίου για λογαριασμό της εταιρείας, έμφορτου με την πρώτη ύλη για την κατασκευή τής μπετόβεργας (μπιγιέτα), θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία. Στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε 2 στάσεις εργασίας, 11 το πρωί με 1 το μεσημέρι και 3 το μεσημέρι με 5 το απόγευμα, και ακολούθως θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία.

Στο μεταξύ οι στάσεις εργασίας συνεχίζονται και την Πέμπτη 30 Απρίλη, οπότε και λήγει η διορία της διοίκησης για το πρόγραμμα «οικειοθελών αποχωρήσεων», επί της ουσίας απολύσεων. Σε αυτό το πλαίσιο θα συγκεντρωθούν εκ νέου στην πύλη του εργοστασίου από τις 12.30 το μεσημέρι μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι, ενώ θα προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου στο ρεύμα εισόδου προς Αθήνα, στο ύψος τού εργοστασίου.

Η εργοδοσία την Τρίτη 28 Απρίλη πρότεινε στους 100 εργαζόμενους να αποχωρήσουν «οικειοθελώς», δίνοντας το ανάλογο «κίνητρο», ενώ ξεκαθάρισε πως αν δεν δεχτούν, θα προχωρήσει με απολύσεις 5% κάθε μήνα, όπως της επιτρέπει ο νόμος. Το «δόλωμα» της «οικειοθελούς» δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο επίδομα ανεργίας, το οποίο ούτως ή άλλως χάνουν όσοι δηλώσουν παραίτηση.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία της 30ής Απρίλη. Μέχρι τότε, η «Χαλυβουργική» είχε δεσμευτεί να μην προχωρήσει σε καμία απόλυση, καθώς βρίσκονταν σε εξέλιξη τα παζάρια με την κυβέρνηση για μείωση του ενεργειακού κόστους, μεταξύ άλλων και με το μέτρο της «διακοψιμότητας». Επιβεβαιώνεται, δηλαδή, ότι ο εκβιασμός της εργοδοσίας για να αποσπάσει φτηνό ρεύμα, είναι βαρέλι δίχως πάτο για τους εργαζόμενους.

Από την πλευρά της η παράταξη της «Αγωνιστικής Ενωτικής Κίνησης Χαλυβουργικής» καλεί σε οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα, καλώντας τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν τις «οικειοθελείς αποχωρήσεις».

Αναδημοσίευση από 902.gr



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons