Πώς θα γλιτώσετε φέτος το 10%-15% του φόρου εισοδήματος!

Σε έσοδα έως και 600 εκατ. ευρώ στοχεύει η κυβέρνηση, μέσω του μέτρου της πιλοτικής εφαρμογής της λοταρίας αποδείξεων που αναμένεται να ξεκινήσει από το καλοκαίρι, μετά την έγκρισή του από τους δανειστές, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Brussels Group στο Παρίσι.

Στη «λοταρία» θα μπαίνουν οι αποδείξεις που λαμβάνουν οι καταναλωτές από την αγορά αγαθών και υπηρεσιών, στο πλαίσιο των κινήτρων που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ενισχυθεί το μέτωπο κατά της φοροδιαφυγής.

Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να δώσει «ένα μικρό μπόνους» όπως είπε η κ. Βαλαβάνη στους φορολογούμενους με χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα που θα επιλέξουν να πληρώσουν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ημερησίας, το μπόνους θα έχει τη μορφή έκπτωσης φόρου εξετάζεται να είναι 10% - 15% ενώ για να χορηγηθεί φέτος θα πρέπει να κατατεθεί άμεσα νομοθετική διάταξη καθώς θα πρέπει να τροποποιηθεί το έντυπο Ε1 πριν ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή.

Με τη χορήγηση μπόνους, η κυβέρνηση επιδιώκει να εισπράξει νωρίτερα το φόρο εισοδήματος από τους φορολογούμενους που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία ο φόρος εισοδήματος καταβάλλεται σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις (έως 31Ιούλιου, 30 Σεπτεμβρίου, 30 Νοεμβρίου) ενώ σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής δεν προβλέπεται καμία έκπτωση.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Βαλαβάνη απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη για την καθυστέρηση στην έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αφού αναφέρθηκε στις αλλαγές που έγιναν με τον νέο ΚΦΕ οι οποίες αποτυπώνονται στις φετινές φορολογικές δηλώσεις δήλωσε ότι «με πολύ καλή οργάνωση και με εξαιρετική συνεργασία με λογιστές, φοροτεχνικούς και εφοριακούς έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε -το πολύ-πολύ να υπάρξει καμιά δεκαριά ημέρες να είναι ένα δίμηνο καθαρό ανοιχτές οι φορολογικές δηλώσεις».

Επίσης επισήμανε ότι «δεν έχουμε καμία πρόθεση να αλλάξουμε τις σταθερές ημερομηνίες καταβολής του φόρου που ξεκινούν με δίμηνες δόσεις από 31 Ιουλίου».

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχάρης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν είναι δυνατόν να πηγαίνει στις Βρυξέλλες και να διαπραγματεύεται, όταν ο προϋπολογισμός δεν τηρείται και δεν έχει τα αποθέματα για να μπορέσει να λειτουργήσει το κράτος και να πληρώνει μισθούς και συντάξεις» υποστηρίζοντας ότι με τις καθυστερήσεις στην υποβολή των δηλώσεων και με τις αλλαγές που έχουν γίνει για τα νομικά πρόσωπα «μπορεί να έχουμε μία τρύπα 700 εκατ. έως και 1 δισ. ευρώ».

Επίσης ο κ. Θεοχάρης προέβλεψε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα αναγκαστεί να παρατείνει τις προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων και πληρωμής του φόρου. «Θα αναγκαστείτε, να δώσετε υποχρέωση πληρωμής Σεπτέμβριο και Νοέμβριο σε δύο δόσεις και άρα τα περισσότερα των εσόδων που προϋπολογίζουμε - 3 με 3,5 δισ. ευρώ- ετεροχρονίζονται και θα σας έρθουν το Σεπτέμβριο και θα έχουμε μία μαύρη τρύπα τεράστια ακριβώς στο σημείο του Ιουλίου, του Ιουνίου και του Αυγούστου που έχουμε και τις λήξεις των ομολόγων και τη διαπραγμάτευση για το χρέος» σημείωσε ο βουλευτής του Ποταμιού.



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons