Πότε καταργείται το 1 ευρώ ανά συνταγή

Σχεδόν έτοιμη είναι η Απόφαση με την οποία θα καταργηθεί το 5ευρο εισιτήριο στα Νοσοκομεία, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας που αποκάλυψε πότε θα καταργηθεί το καπέλο του 1 ευρώ ανά συνταγή. Αλλαγές και στη διαδικασία ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανασφαλίστων.

Στο πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μετά το Πάσχα, πρόκειται να περιλαμβάνεται η νομοθετική ρύθμιση με την οποία καταργείται το «καπέλο» 1 ευρώ στις συνταγές. Αυτό ανακοίνωσε, μιλώντας στο MEGA ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Έως τότε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία για την έκδοση της Υπουργικής

Απόφασης με την οποία θα καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ για τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, η οποία μοιάζει να έχει παγώσει κάπου στη διαδρομή μεταξύ Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών. Η απόφαση θα έπρεπε να είχε ανακοινωθεί εβδομάδες τώρα, αλλά φαίνεται πως τα διαδικαστικά ζητήματα ήταν πιο περίπλοκα από ότι ανέμενε η Αριστοτέλους. Σύμφωνα με τον Α. Ξανθό η ΥΑ πρόκειται να λάβει υπογραφή από το Υπουργείο Οικονομικών μέσα στις επόμενες ημέρες και μετά θα πάρει το δρόμο για την Εφημερία της Κυβέρνησης.Το Νομοσχέδιο που θα φέρει η Αριστοτέλους, πάντως, θα ρυθμίζει και τα ζητήματα καθολικής ιατροφαρμακευτικής κάλυψης του πληθυσμού. Όπως ανέφερε ο κ. Ξανθός, η Ομάδα Εργασίας που ανέλαβε να μελετήσει το θέμα της πλήρους κάλυψης των ανασφαλίστων ολοκλήρωσε τις εργασίες της και συνέταξε το σχετικό πόρισμα. Παραδέχθηκε, βέβαια, πως έως σήμερα οι ανασφάλιστοι μπαίνουν με δυσκολία στις δομές υγείας και ξεκαθάρισε πως οι τριμελείς επιτροπές των Νοσοκομείων θα καταργηθούν.ΕφημερίεςΤο δεύτερο 15νθήμερο του Απριλίου ευελπιστεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ότι θα καταβληθούν οι εφημερίες των ετών 2012, 2013 και 2014 που οφείλονται στους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων, αλλά και οι πρόσθετες αμοιβές σε λοιπό προσωπικό.Το ποσό ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ, 28 αφορούν στους γιατρούς και 12 εκατ. στους υπόλοιπους εργαζόμενους. Η διαδικασία είναι στην τελική της φάση και γίνονται προσπάθειες να επισπευσθεί ώστε πιστωθούν εγκαίρως οι λογαριασμοί των Νοσοκομείων και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.Από την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) καταγγέλλει την τεράστια καθυστέρηση στη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας και προειδοποιεί πως "η κατάσταση αυτή οδηγεί στην έναρξη κινητοποιήσεων από τους ιατρούς", τις οποίες ο Σύλλογος στηρίζει και δια της νομικής του υπηρεσίας.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons