Ποιος μπλοκάρει τις επεμβάσεις εμβολισμών στο ΕΣΥ;

Το θέμα της διενέργειας εμβολισμών στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, επαναφέρουν γιατροί και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο (ΕΣΑΚ και ΔΗΠΑΚ γιατρών), σημειώνοντας ότι είναι γνωστή η δυνατότητα που έχει το νοσηλευτήριο να διενεργεί εμβολισμούς στα εγκεφαλικά ανευρύσματα, διότι έχει όλες τις ειδικότητες πλην νευροακτινολόγου, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει και τον αναγκαίο εξοπλισμό.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν, «παρά τις κατά καιρούς υπουργικές αποφάσεις, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Όλα αυτά τα χρόνια πολλά εκατομμύρια ευρώ έχουν «μεταγγιστεί» στον επιχειρηματικό τομέα υγείας αφού εκεί γίνεται το μεγαλύτερο μέρος των εμβολισμών, στραγγίζοντας τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τσέπες των αρρώστων.

Να σημειώσουμε ότι εάν ο εμβολισμός γίνει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση, ειδικά στις αιμορραγίες, σώζει ζωές.Πριν μερικούς μήνες η Διοίκηση του νοσοκομείου, αναφέρουν οι γιατροί του Ευαγγελσιμού, «πήρε απόφαση να προχωρήσει το μείζον αυτό θέμα όπως εδώ και πολλά χρόνια απαιτούμε. Παρά όμως την πρόσφατη θετική της απόφαση, το θέμα δεν έχει προχωρήσει καθόλου εδώ και 5 μήνες και η οικονομική αιμορραγία προς τους μονοπωλιακούς ομίλους της υγείας συνεχίζεται.


Αναρωτιόμαστε: ποιοι είναι αυτοί που εμποδίζουν ακόμη τη διενέργεια εμβολισμών στα δημόσια νοσοκομεία που έχουν τη δυνατότητα όπως ο Ευαγγελισμός; Είναι επιχειρηματικά συμφέροντα; Είναι απουσία πολιτικής βούλησης; Πιστεύουμε ότι είναι και τα δύο μαζί που έχουν ένα στόχο: να υπηρετήσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία στερώντας από υπηρεσίες υψηλής εξειδίκευσης τους ασθενείς σε πραγματικά κρίσιμες για τη ζωή τους στιγμές αλλά και οδηγώντας ολόκληρες οικογένειες σε οικονομικό αφανισμό.

Απαιτούμε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα καθώς εκτός των παραπάνω, με την πρακτική αυτή αναιρείται επί της ουσίας ο τριτοβάθμιος και τεταρτοβάθμιος χαρακτήρας που μπορεί και πρέπει να έχει ο Ευαγγελισμός».Για την ιστορία να πούμε ότι προκειμένου να είναι δυνατή η επεμβατική αυτή θεραπεία του εμβολισμού, πρέπει το Νοσοκομείο να διαθέτει σύγχρονο αγγειογράφο και ΜΕΘ, καθώς και τις ιατρικές ειδικότητες νευροχειρουργού, αναισθησιολόγου, επεμβατικού ακτινολόγου και επεμβατικού νευροακτινολόγου (εξειδίκευση διετής που πρέπει να πάρει νευροχειρουργός ή ακτινολόγος, αφού αποκτήσει την ανάλογη εμπειρία σε κέντρο όπου γίνονται εμβολισμοί).Στη χώρα μας γίνονται περίπου 1.200 εμβολισμοί το χρόνο.Στην Αττική τέτοια δυνατότητα έχουν μόνο τρία Νοσοκομεία Δημόσια (Ερυθρός, 401 και 251 Αεροπορίας) και επτά (!!!) ιδιωτικά. Στη βόρεια Ελλάδα, ένα ιδιωτικό στη Θεσσαλονίκη και στη νότια μόνο το Πανεπιστημιακό της Πάτρας.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons