Πως θα αλλάξει ο υπουργός Υγείας τους Διοικητές των νοσοκομείων που αρνούνται να παραιτηθούν!






Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015


Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου



Συνεχίζεται το «όχι» των γαλαζοπράσινων διοικητών νοσοκομείων που αρνούνται να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.

Ο πονοκέφαλος για τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή δεν έχει περάσει καθώς ενώ θέλει να αλλάξει διοικήσεις στα νοσοκομεία, αυτό δεν είναι εφικτό καθώς οι σημερινοί διοικητές που διορίσθηκαν από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να μην παραιτούνται.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr ελάχιστοι έχουν δώσει τις παρατήσεις τους και παραμένουν στις θέσεις τους έως ότου αντικατασταθούν.

Βδομάδες τώρα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να μπορέσει να διορίσει άλλα νέα πρόσωπα, της αρεσκείας της νέας κυβέρνησης. Κάτι όμως που δεν είναι εύκολο δεδομένου πως πρόσφατος νόμος απαγορεύει τους απ ευθείας διορισμούς και επιβάλει την αξιοποίηση των στελεχών που πέρασαν από τη διαδικασία της αξιολόγησης.



Όπερ σημαίνει πως και να απομακρυνθούν οι νυν διοικητές και υποδιοικητές, θα πρέπει να διορισθούν οι πρώτοι επιλαχόντες από τη λίστα που έχει καταρτισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ή να ανοίξει νέα διαδικασία προκήρυξης. Εκτός αυτού οι σημερινοί διοικητές προειδοποιούν πως θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη ζητώντας μεγάλες αποζημιώσεις.



Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής προτίθεται να προωθήσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση που θα διευκολύνει την τοποθέτηση νέων προσώπων στις διοικήσεις των νοσοκομείων.


Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μάλιστα εκτιμά πως σε περίπου δύο μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα έχουν τοποθετηθεί και νέα πρόσωπα.

Άγνωστο παραμένει εάν τελικά θα επιλεγεί η διαδικασία της προκήρυξης και υπό ποιες συνθήκες, την ώρα μάλιστα που δεκάδες νέα στελέχη της αγοράς περιμένουν με αγωνία να καταθέσουν τα χαρτιά τους με την ελπίδα πως θα προσληφθούν στο ΕΣΥ.








πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons