Κουρουμπλής: Με οικονομικά κριτήρια η συμμετοχή στα φάρμακαΣτην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει αναγάγει σε προτεραιότητα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μέσω νέων μέτρων στον τομέα της Υγείας, εστίασε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, προαναγγέλλοντας ότι θα υπάρξουν άμεσα συγκεκριμένες αποφάσεις.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι η οικονομική επιβάρυνση στους ασφαλισμένους θα καθορίζεται με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, με στόχο την ελάφρυνση των αδύναμων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ενώ «εξετάζονται ήδη οι τεχνικές λεπτομέρειες».

«Επεξεργαζόμαστε τον τρόπο με τον οποίο θα μειωθεί με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια η συμμετοχή του κόσμου στα φάρμακα. Δεν είναι δυνατόν εγώ να πληρώνω την ίδια συμμετοχή με έναν άνεργο. Υπάρχουν περιπτώσεις που η συμμετοχή μπορεί να φτάνει και στο 80%», τόνισε

χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, ο κ. Κουρουμπλής άσκησε σκληρή κριτική στους προκατόχους του, υπογραμμίζοντας ότι «Η συμμετοχή τα τελευταία χρόνια έφθασε από το 12% στο 34% και ο κόσμος πλήρωσε 300 εκατ. ευρώ, την ώρα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν την επιλογή να μεταφέρουν το κόστος αυτό στη φαρμακοβιομηχανία μέσω clawback. Το φορτώσανε όμως στον κόσμο», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη φορολόγηση των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών.

«Να φορολογηθούν οι πολυεθνικές οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια παρά τους μεγάλους τζίρους δεν παρουσίαζαν κέρδη», σημείωσε.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε μάλιστα, τέλος, σε συγκεκριμένη υπόθεση πολυεθνικής, στην οποία έχει επιβληθεί πρόστιμο 250 εκατ. ευρώ, ζητώντας από τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να κάνουν το καθήκον τους ώστε να εισπραχθεί το ποσό.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons