Στο μισό η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ


Τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης προς τον ΕΟΠΥΥ κλείνει η πολιτεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού. Στα ύψη η συμμετοχή των ασθενών στην αγορά φαρμάκων, αλλά και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.


Ανεκπλήρωτες παρέμειναν οι δεσμεύσεις της πολιτείας για επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, όπως διαφαίνεται από τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Δ. Κοντός στο πλαίσιο του Συνεδρίου Hellas Pharma. Αυτές οι δεσμεύσεις ήθελαν ο ΕΟΠΥΥ να λαμβάνει ποσό που αντιστοιχεί στο 0.6% του ΑΕΠ. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Κοντός, το ποσό που αναμένεται να μπει στα ταμεία του Οργανισμού για το 2015 δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 525 εκατ. ευρώ.


Τα «άσχημα» νέα για την εικόνα του ΕΟΠΥΥ, όμως, δεν σταματούν εκεί, αφού τη λυπητερή φαίνεται πως πληρώνουν τελικά οι ασφαλισμένοι. Σύμφωνα και με τον κ. Κοντό, χρόνο με το χρόνο καλούνται να πληρώσουν όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή. Το 2012 ήταν στο 15,72%, που αντιστοιχεί σε 415 εκατ. ευρώ, το 2013 εκτινάχθηκε στο 21,55%, που αντιστοιχεί σε 559 εκατ. ευρώ και το 2014 το ποσοστό υπολογίστηκε στο 25,8%, δηλαδή 622 εκατ. ευρώ.Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κ. Λουραντος, δεν είναι λίγες οι φορές που οι Φαρμακοποιοί πληρώνουν οι ίδιοι τη συμμετοχή των ασφαλισμένων, που αδυνατούν να προμηθευτούν διαφορετικά τις θεραπείες τους.Την ίδια ώρα, η πετσοκομμένη φαρμακευτική δαπάνη φαίνεται πως έχει παρενέργειες και απευθείας στην υγεία των πολιτών. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος οι εισαγωγές στα νοσοκομεία καταγράφουν άνοδο, ως αποτέλεσμα της μειωμένης φαρμακευτικής δαπάνης.Συγκεκριμένα, οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί κατά 300.000 ασθενείς, που ουσιαστικά σημαίνει επιβάρυνση του συστήματος κατά 500 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια.Ο μέσος όρος της κατά κεφαλήν δαπάνης για την υγεία στην χώρα μας είναι στο μισό αυτού που καταγράφεται στους πίνακες του ΟΑΣΑ, υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, συμπληρώνονται πως όταν αυξάνεται η φαρμακευτική δαπάνη μειώνεται η νοσηλεία.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons