Ο ΠΙΣ συνεχίζει να αγνοεί το σύνολο του ιατρικού σώματος.

Δρ. Γεώργιος Ελευθερίου Για άλλη μια φορά ο ΠΙΣ συνεχίζει να αγνοεί το σύνολο του ιατρικού σώματος και επιλεκτικά ασχολείται ΜΟΝΟ με το πως κάποιοι θα διατηρήσουν τα παλαιά προνόμια ….

Στην πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό υγείας επέλεξε να πάει εξωθεσμικά ΜΟΝΟ με το Προεδρείο που το ελέγχει ο Πρόεδρος μαζί με τους ανθρώπους της ελπήδας - λεπίδας.

Καμία κουβέντα για τα τεράστια προβλήματα του ιδιωτικού τομέα της υγείας, καμία κουβέντα για τις αμοιβές που έχουν καταποντιστεί, καμία κουβέντα για την βιομηχανία καρτών, καμία κουβέντα για την ανεργία των νέων ιατρών, καμία κουβέντα για την εκπαίδευση, καμία κουβέντα για τις συμβάσεις σε δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα, καμία κουβέντα για την εκμετάλευση των ιατρών απο τους επιχειρηματίες της υγείας και τα τεράστια χρέη των ιδιωτικών ιδρυμάτων προς ιατρούς για ιατρικές πράξεις, καμία κουβέντα για την διαφθορά και την διαπλοκή στο δημόσιο σύστημα, καμία κουβέντα για τα απαράδεκτα απογευματινά ιατρεία μέσα στο δημόσιο σύστημα που αποτελούν εστία πελατειακών σχέσεων, καμία κουβέντα για ισονομία και ενιαίες εργασιακές σχέσεις στο σύνολο του συστήματος υγείας, αντιθέτως πολλές κουβέντες για την διατήρηση του κρατικοδίαιτου μοντέλου που θρέφει την διαφθορά, πολλές κουβέντας για την διατήρηση προνομίων συγκεκριμένων ομάδων. Δυστυχώς οι

άνθρωποι της ελπήδας έχουν επιβάλλει την ατζέντα τους και ο διακοσμητικός Πρόεδρος του ΠΙΣ ακολουθεί διασφαλίζοντας απλά τα συμφέροντα της συντεχνίας του.Προκαλεί απογοήτευση στην πλειοψηφία του ιατρικού σώματος η επιλεκτική αυτή αντιμετώπιση. Διαβάζω φωνές διαμαρτυρίας, τις συμμερίζομαι αλλά οφείλω να πω ότι τώρα ίσως είναι αργά, είχαμε την ευκαιρία να τα αλλάξουμε όλα αλλά επιλέξαμε τον καναπέ και την άνεση του πληκτρολογίου.Το παιχνίδι όμως δεν χάθηκε αρκεί να καταλάβουμε ότι οι λύσεις δεν έρχονται με την σιωπή και την αδράνεια αλλά με την δράση και την δημόσια διατύπωση άποψης, κανείς δεν πρόκειται να κάνει κάτι για μας αν δεν κάνουμε εμείς οι ίδιοι.Γ. Ελευθερίου

Επικεφαλής ΝΙΚΙ-ΙΣΑ

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons