Το σχέδιο για την πρωτοβάθμια: Πολυϊατρεία, ιατρεία γειτονιάς, οικογενειακός γιατρός...


Βασικός πυλώνας του συστήματος Υγείας θα γίνει η πρωτοβάθμια, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας. Ομάδα εργασίας συντάσσει το κείμενο, βάσει του οποίου θα γίνουν οι παρεμβάσεις.

Θέμα χρόνου είναι η εκπόνηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την εξωνοσοκομειακή (πρωτοβάθμια) φροντίδα Υγείας.

Η ομάδα εργασίας που έχει συγκροτηθεί για να επεξεργαστεί ένα κείμενο θέσεων και προτάσεων για την ανασυγκρότηση της δημόσιας πρωτοβάθμιας Υγείας συνεδρίασε για πρώτη φορά την Πέμπτη.

Το κείμενο που θα προκύψει, θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός ποιοτικού μοντέλου, το οποίο θα βασίζεται στις αρχές της αποτελεσματικότητας και της ισότητας.

Το σχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση με όλους τους υγειονομικούς φορείς, ώστε μέσα από γόνιμο διάλογο να εμπλουτιστεί και να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη και σοβαρή μεταρρυθμιστική παρέμβαση.


Όπως έγινε γνωστό, διαπιστώθηκε η ανάγκη εκπόνησης ενός στρατηγικού σχεδίου σύμφωνα με το οποίο η πρωτοβάθμια θα αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα του δημόσιου συστήματος Υγείας.Για να συμβεί αυτό, απαιτείται να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δομών που σήμερα είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση.Στην περίοδο της ανθρωπιστικής κρίσης που διανύουμε, η ανάγκη αναδιοργάνωσης της ΠΦΥ είναι επιτακτική καθώς θα συμβάλλει καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου της ισότιμης και καθολικής υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού και της ανακούφισης των πολιτών.ΠλαίσιοΣύμφωνα με πληροφορίες του Iatronet, το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας είναι το εξής:Πυρήνας του νέου συστήματος θα είναι ο οικογενειακός γιατρός, ο οποίος δεν θα κάνει απλά τον “τροχονόμο” προς τα νοσοκομεία.Θα έχει την ευθύνη της φροντίδας Υγείας, η οποία θα καλύπτει την πρόληψη, τους εμβολιασμούς, τον προσυμπτωματικό έλεγχο, μέχρι τη συνταγογράφηση και την παραπομπή του σε άλλες βαθμίδες του συστήματος.Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται με διαγνωστικά πρωτόκολλα.Το σύστημα θα βασίζεται στα πολυϊατρεία (Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου), τα οποία θα έχουν μία διακλάδωση με ιατρεία γειτονιάς (πιο αποκεντρωμένα).ΠυρήναςΣε αυτά, θα υπάρχει ως πυρήνας ο οικογενειακός γιατρός και μία ομάδα Υγείας, η οποία θα έχει έναν πληθυσμό ευθύνης και θα κάνει και κατ΄ οίκον φροντίδα.Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί εάν οι γιατροί θα είναι συμβεβλημένοι ή μόνιμοι. Πρόθεση του υπουργείου είναι να υπηρετούν γιατροί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.Παράλληλα, θα λειτουργεί ένα σύστημα συμβάσεων, με γιατρούς, εργαστήρια ή δομές ιδιωτικού τομέα που δεν μπορεί ο δημόσιος τομέας να καλύψει (μονάδες τεχνητού νεφρού, αποκατάστασης, ημερήσιας νοσηλείας, επεμβατικές πράξεις).


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons