Ο Κουρουμπλής τραβάει το αυτί στους διοικητές του ΕΣΥ: Δεν μπορούν να διαχειρίζονται τα αποθεματικά όπως νομίζουν


Να ξεκαθαρίσει το τοπίο της ρευστότητας στα νοσοκομεία αλλά και στην διαχείριση των οικονομικών τους από τους διοικητές, επιχείρησε ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής την Δευτέρα.Όπως δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός την Δευτέρα, στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα FM", αναφορικά με το θέμα που αφορά στην περικοπή της χρηματοδότησης των νοσοκομείων κατά το ήμισυ, όπως δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής,«Δεν κόβουμε ούτε ένα ευρώ από τα νοσοκομεία, αλλά δεν μπορούν να διαχειρίζονται τα αποθεματικά τους όπως νομίζουν οι διοικητές». Και συνέχισε ο υπουργός: «Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις. Πρέπει να εξαντληθούν τα αποθεματικά και τα υπόλοιπα χρήματα θα τα δώσουμε εμείς. Τον Ιανουάριο οι δαπάνες ήταν 87 εκατ. ευρώ και εμείς καλύψαμε 43 εκατ. ευρώ, τα υπόλοιπα πληρώθηκαν από αποθεματικά».Ο υπουργός διαβεβαίωσε ακόμη, ότι οι ανάγκες των νοσοκομείων δεν πρόκειται να μείνουν ακάλυπτες χρηματοδοτικά και έσβησε κάθε ανησυχία περί δήθεν δραστικής περικοπής στην δημόσια επιχορήγηση του ΕΣΥ.

Νωρίτερα το υπουργείο Υγείας είχε εκδώσει δελτίο τύπου, στο οποίο ανέφερε, ότι «δεν υπάρχει νοσοκομείο ακάλυπτο ως προς την πληρωμή των υποχρεώσεών του σε προμηθευτές. Η συνολική χρηματοδότηση για τις αγορές Ιανουαρίου 2015 ανήλθε στα 43,3 εκ. € και τα υπόλοιπα θα αποδοθούν στα νοσοκομεία που οφείλονται, όταν αυτά πληρώσουν στους προμηθευτές τα χρήματα που διαθέτουν στις τράπεζες από προηγούμενες χρηματοδοτήσεις. Είναι σαφές ότι το δημοσίευμα στερείται βάσης, αφού ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός των νοσοκομείων δεν εξαρτάται από το ποσό της χρηματοδότησης για τις αγορές του μηνός Ιανουαρίου, τουναντίον η χρηματοδότηση νοσοκομείων με υψηλά υπόλοιπα στους τραπεζικούς λογαριασμούς μετατρέπει αυτά σε «τράπεζες».
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons