Κουρουμπλής: Επανέρχονται οι προστατευτικές διατάξεις που αφορούν το ιατρικό επάγγελμαΣτην κατάργηση διατάξεων οι οποίες αφορούν το “άνοιγμα” του ιατρικού επαγγέλματος, προχωρεί το υπουργείο Υγείας.

Αυτό ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Παρασκευή οι δύο πλευρές.


Απαντώντας στο αίτημα των γιατρών για αλλαγή του ισχύοντος νόμου 3919/11, ο υπουργός Υγείας ζήτησε την άμεση συνεργασία με τον ΠΙΣ για την συνδιαμόρφωση νομοθετικού πλαισίου για τον περιορισμό του ανοίγματος του ιατρικού επαγγέλματος.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα προωθηθεί άμεσα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για αναμόρφωση της ιατρικής νομοθεσίας.

Οφειλές

Για τα οικονομικά των γιατρών, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε τα εξής:

Θα παραταθεί από τον ΕΟΠΥΥ η αποπληρωμή προς τους παρόχους Υγείας των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, θα συνεχιστεί κανονικά η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ των 43 εκατομμυρίων ευρώ για τον μήνα Μάρτιο, προκειμένου να αποπληρωθούν οι πάροχοι για τον μήνα Ιανουάριο.

Για τα νοσοκομειακά ζητήματα είπε ότι θα προωθηθούν νέες προσλήψεις ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες ακριτικών και νησιωτικών περιοχών για κοινωνικούς και εθνικούς λόγους

Κατάργηση


Ο υπουργός ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με τον ΠΙΣ για τα θεραπευτικά και διαγνωστικά πρωτόκολλα, προκειμένου να εξορθολογιστούν οι δαπάνες.


Στόχος – είπε – είναι, με την ηλεκτρονική παρακολούθηση του συστήματος σε πραγματικό χρόνο, να οδηγηθούμε σε κατάργηση των περιοριστικών μέτρων (claw back και rebate).


Όσον αφορά για νέους όρους συμβάσεων που ζητούν οι ελεγκτικές εταιρείες για τον έλεγχο του 2013 και 2014 δεν πρόκειται να ισχύσουν. Παραμένουν οι παλαιοί.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons