Αριστερό …τελεσίγραφο νοσοκομειακών γιατρών στο υπ.Υγείας! Τι ζητούν

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - Health Report

Πίστωση χρόνου αλλά με …μέτρο λέει πλέον η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, που ζητά μέσα στις επόμενες ημέρες να λυθούν τα καυτά προβλήματα του κλάδου.

Το περιθώριο της ΟΕΝΓΕ προς το υπουργείο Υγείας είναι περίπου 20 ημερών καθώς όπως σημειώνει ο πρόεδρος Δημήτρης Βαρνάβας μετά από Γενική Συνέλευση του κλάδου: «η πίστωση χρόνου προς τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι δεδομένη, δεν είναι όμως μακρά, ούτε ανεξέλεγκτη».

Και η τοποθέτηση αυτή δε θα ήταν περίεργη, οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλαδή να ζητούν τα αυτονόητα σε λίγες ημέρες να ληφθούν αποφάσεις και να δοθούν λύσεις, εάν η ΟΕΝΓΕ δεν είχε

«μπολιαστεί» με την αριστερή ιδεολογία και μάλιστα με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ενδεικτικό πως πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ είναι ο Δημήτρης Βαρνάβας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με άριστες σχέσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και επίσης γιατρό Ανδρέα Ξανθό.

Βέβαια το ίδιο καλές σχέσεις – όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr- δε φαίνεται να έχει με τον υπουργό Υγείας προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Κουρουμπλή. Άλλωστε ο υπουργός Υγείας προς ώρας δε φαίνεται να τηρεί κατά γράμμα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία, κάτι που άλλωστε καιρό τώρα προκαλεί αντιδράσεις και στην Κουμουνδούρου όπως λένε πηγές στο HealthReport.gr.

Έτσι η ΟΕΝΓΕ μετά από Γενική Συνέλευση αποφαίνεται με νόημα: «Η ΟΕΝΓΕ στην περίπτωση που διαπιστώσει πως μετά τις 20 Απριλίου δεν υπάρχουν δείγματα προόδου στα ζητήματα των προσλήψεων, της αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών, της περίθαλψης των ανασφάλιστων θα εξαγγείλει κινητοποιήσεις, των οποίων η μορφή και η χρονική στιγμή έναρξης θα εκτιμηθούν σε επόμενη συνεδρίαση».

Τι ζητά ο κλάδος δεδομένου πως ακόμη και οι απλήρωτες εφημερίες που επρόκειτο να πληρωθούν άμεσα, θα καθυστερήσουν; «Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί άμεσες και ταχείες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να στηριχτούν τα Τμήματα που καταρρέουν, οι ΜΕΘ, οι νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές.



Απαιτεί την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του τρέχοντος έτους αλλά και των προηγουμένων ετών που περιέκοψε η μνημονιακή συγκυβέρνηση, την ενίσχυση των λειτουργικών δαπανών των Νοσοκομείων, την άμεση παροχή δωρεάν πρόσβασης των ανασφάλιστων στις υπηρεσίες υγείας, την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ και του1 ευρώ ανά συνταγή, τη δόμηση συστήματος Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης Υγείας, τον άμεσο διορισμό των νέων διοικητών των Υγειονομικών περιφερειών και την αντικατάσταση των διοικήσεων των Νοσοκομείων».





πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons