Τα δίνει όλα πίσω στους φαρμακοποιούς ο Κουρουμπλής.Μετά την κατάργηση του διευρυμένου ωραρίου των φαρμακείων- η οποία θα γίνει και επισήμως τις επόμενες ημέρες με νομοθετική ρύθμιση που θα προωθήσει το υπουργείο Υγείας- στο στόχαστρο των φαρμακοποιών μπαίνει τώρα εκ νέου και η διάθεση των βιταμινών από τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής συντάχθηκε για ακόμη μια φορά στο «πλευρό» των φαρμακοποιών και αναμένεται να επανεξετάσει από μηδενική βάση το ζήτημα της πώλησης των βιταμινών και των διάφορων συμπληρωμάτων διατροφής από άλλα σημεία πέραν των φαρμακείων, ζητώντας παράλληλα την εισήγηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων αναφορικά με το αν η διάθεση από τα ράφια των αλυσίδων λιανικής ενέχει πιθανούς κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία. Αυτό άλλωστε είναι και το βασικό επιχείρημα των φαρμακοποιών, οι οποίοι διατείνονται πως κάθε σκεύασμα θα πρέπει να

διακινείται αποκλειστικά από το χώρο των φαρμακείων.Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής βρίσκονται για περισσότερο από ένα χρόνο στα σούπερ- μάρκετ μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση των πρώην υπουργών Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Υγείας Α. Γεωργιάδη, ενώ η υπουργική απόφαση είχε δημοσιευτεί σε ΦΕΚ τον Νοέμβριο του 2013, προκαλώντας και τότε την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών, δεδομένου πως μετά τις βιταμίνες είχε ανοίξει η συζήτηση και για τη διάθεση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, κυρίως αντιγριπικών σκευασμάτων, σιροπιών, αλοιφών κ.ά.Ο υπουργός Υγείας, σύμφωνα με πηγές από το χώρο των φαρμακοποιών, δείχνει να έχει συμφωνήσει μέχρι στιγμής σε όλα όσα έχουν ζητήσει οι φαρμακοποιοί. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η δήλωση του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνου Λουράντου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή την Παρασκευή, πως «οι απόψεις δείχνουν να συγκλίνουν».Εκτός από το ζήτημα δημόσιας υγείας που θέτουν οι φαρμακοποιοί, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως πλέον ένα στα τέσσερα προϊόντα που πωλούνται από τα φαρμακεία αφορούν σε καταναλωτικά ή μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα. Τα στατιστικά δείχνουν ειδικότερα πως ο τζίρος των OTC υπολογίζεται σήμερα σε 368 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 157 εκατ. είναι μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα υπόλοιπα 210 εκατ. προϊόντα με ελεύθερη τιμή (όπως οι βιταμίνες).Εκτός από την κατάργηση του διευρυμένου ωραρίου και τη θέσπιση αν’ αυτού ανώτατου ορίου λειτουργίας των φαρμακείων μέχρι 48 ώρες την εβδομάδα, δεν θα επιτρέπεται επίσης η κατοχή περισσότερων από μίας άδειας φαρμακείου ανά φαρμακοποιό, ενώ τέλος μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα ισχύσει και η μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα με βάση εισοδηματικά κριτήρια.Βίκυ Κουρλιμπίνη

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons