Ποιές αλλαγές που προωθεί στη φαρμακευτική περίθαλψη και αγορά ο υπουργός Υγείας

Μία σειρά αλλαγών στη φαρμακευτική αγορά και την περίθαλψη εκατομμυρίων ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών προωθεί η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ομάδα εργασίας προετοιμάζει σχέδιο 10 – 15 σημείων, το οποίο θα αποτελέσει τη ραχοκοκκαλιά της πολιτικής στον τομέα του φαρμάκου.

Τμήμα των αλλαγών αυτών αναμένεται να ανακοινωθεί κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την τρέχουσα εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνουν – μεταξύ άλλων – τα εξής:

Συμμετοχή των ασφαλισμένων στα γενόσημα με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Διπλή υποχρεωτική έκπτωση στον ΕΟΠΥΥ (rebate): Τα πρωτότυπα και τα “off patent” σκευάσματα θα

έχουν υψηλότερο “rebate” από τα γενόσημα.

Διπλό σύστημα φορολογίας για τα ελληνικά και τα εισαγόμενα γενόσημα. Θα εφαρμοστεί το γερμανικό σύστημα.

Διαπραγμάτευση με τις φαρμακευτικές εταιρείες ως προς τις τιμές κυρίως των φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ).Επιβάρυνση

Τα εν λόγω σκευάσματα προκαλούν σημαντική επιβάρυνση, καθώς εκτιμάται ότι η τιμή τους είναι πιο υψηλή στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες.

Το κόστος των ΦΥΚ το 2014 ανήλθε στα 700 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η προϋπολογισθείσα δαπάνη ήταν 300 εκατομμύρια.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons