Υπό κατάρρευση το ΕΣΥ με χιλιάδες θέσεις εργασίας κενές και οριακούς προϋπολογισμούς


Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την στήριξη των δημόσιων νοσοκομείων καθώς το σύστημα καταρρέει και απαιτεί άμεσες παρεμβάσεις...

Σε κακή κατάσταση είναι τα δημόσια νοσοκομεία με την εξέλιξη των δαπανών τους να μην αφήνει περιθώρια για πολλές ελπίδες και την ΠΟΕΔΗΝ να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου...

Συγκεκριμένα, οι δαπάνες έχουν μειωθεί από τα 2,9 δις ευρώ το 2010, σε 1,3 δισ ευρώ το 2015. Την ίδια ώρα, οι κενές θέσεις γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ έχουν ξεπεράσει τις 25.000 ενώ τα πράγματα επιδεινώνονται συνεχώς εξαιτίας των μαζικών συνταξιοδοτήσεων με αποτέλεσμα κάποιοι να μιλούν για 80.000 ελλείψεις στο τέλος του 2015 εφόσον δεν γίνει μια γενναία παρέμβαση.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει υποσχεθεί άμεσα προσλήψεις επικουρικών γιατρών, νοσηλευτών σε ΜΕΘ και άλλες παρεμβάσεις αλλά για να προστατευτεί το ΕΣΥ χρειάζονται πολύ περισσότερες προσλήψεις.

Την ίδια ώρα, προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι μονάδες του ΠΕΔΥ που μέχρι να αποφασιστεί πώς θα στηριχτούν, είναι βέβαιο ότι κάποιες θα έχουν βάλει λουκέτο...
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons