Οι σπάνιες ειδικότητες ΕΣΥ...της Π.Μπουλουτζά
Από το σύνολο των 3.500 ελλείψεων γιατρών μόνο στα νοσοκομεία, οι 1.300 είναι υπερεπείγουσες.

H παιδιατρική κλινική στο νοσοκομείο Τρικάλων «έκλεισε» προσωρινά. Από τους τρεις γιατρούς -ένας με απόσπαση από άλλο νοσοκομείο- δύο έχουν λάβει αναρρωτική άδεια και μία άδεια κύησης. Ετσι, τα περιστατικά καλύπτονται κυρίως από την παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Καρδίτσας. Το οποίο επίσης έχει σοβαρές ελλείψεις σε παιδιάτρους. Οπως και τα νοσοκομεία Λάρισας, Βόλου, Λαμίας. Στη λίστα με τα κενά σε γιατρούς στο ΕΣΥ, παιδίατροι, αναισθησιολόγοι, καρδιολόγοι, γυναικολόγοι, οφθαλμίατροι, ουρολόγοι, γιατροί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Τεχνητού Νεφρού και εργαστηριακοί έχουν την «τιμητική» τους.

Σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε από πλευράς Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο υλοποίησης σχεδίου έκτακτης ανάγκης για το ΕΣΥ, από το σύνολο των 3.500 ελλείψεων γιατρών μόνο στα νοσοκομεία, οι 1.300 είναι υπερεπείγουσες, που σημαίνει ότι στα τμήματα όπου αυτές υφίστανται έχουν μείνει ένας ή δύο γιατροί και με πολλή δυσκολία «βγαίνουν» οι εφημερίες. Μάλιστα, 170 ελλείψεις αφορούν τμήματα που είναι στο όριο να κλείσουν.«Λαμβάνουμε μηνύματα από όλη την Ελλάδα, από Ενώσεις που με αγωνία μας αναφέρουν ότι καταρρέουν τμήματα νοσοκομείων. Κενά υπήρχαν από το 2009, αλλά η κατάσταση έγινε “εκρηκτική” όταν πάγωσαν οι προσλήψεις από το 2010 και μετά», τονίζει στην «Κ» ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος, πρώην μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΟΕΝΓΕ με αρμοδιότητα την καταγραφή των κενών στο ΕΣΥ, νυν βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συμμετέχει στην ομάδα εργασίας του υπ. Υγείας για την ιεράρχηση των αναγκών. Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με την καταγραφή, το νοσοκομείο Τρικάλων χρειάζεται επειγόντως εκτός από παιδίατρο, ουρολόγο και παθολόγο, το νοσοκομείο Καρδίτσας παιδίατρο, γυναικολόγο και οφθαλμίατρο, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας παιδίατρο και ορθοπεδικό, το νοσοκομείο Λαμίας παιδίατρο και το Καρπενησίου νεφρολόγο, παθολόγο και παιδίατρο. Από το πανεπιστημιακό Ιωαννίνων ζητήθηκαν επειγόντως πνευμονολόγος και αγγειοχειρουργός, από το νοσοκομείο Χατζηκώστα δύο καρδιολόγοι, παθολόγοι και ορθοπεδικός, και από τα νοσοκομεία Φιλιατών και Λευκάδας αναισθησιολόγοι και βιοπαθολόγοι. Παθολόγο, καρδιολόγο, ακτινολόγο και βιοπαθολόγο έχει ζητήσει το νοσοκομείο Ζακύνθου, ενώ η Σκόπελος δεν έχει παιδίατρο. Ο Ευαγγελισμός έχει αναφέρει 100 κενές θέσεις γιατρών και το πανεπιστημιακό Ηρακλείου 101. Οι υπερεπείγουσες ελλείψεις γιατρών στο νοσοκομείο Μεταξά είναι 16, στον Αγιο Σάββα 18, στο ΑΧΕΠΑ 25, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου 26 και στο νοσοκομείο Καβάλας 17.Με βάση την καταγραφή-ιεράρχηση των αναγκών, το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την ΟΕΝΓΕ, κατανέμει τις θέσεις που αξιοποιεί από «άγονες» διαδικασίες για επικουρικούς και από «παγωμένες» προσλήψεις μόνιμων γιατρών. Την περασμένη Τετάρτη, ο αν. υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός υπέγραψε την επαναπροκήρυξη 104 θέσεων επικουρικών γιατρών. Σε πρόσφατη προκήρυξη αυτές οι θέσεις είχαν «περισσέψει» γιατί οι γιατροί δεν έδειξαν ενδιαφέρον. «Με βάση αυτή την προκήρυξη, στο νοσοκομείο της Σάμου καλύπτουμε τις 2 κενές θέσεις από τις 6 που μας ανέφεραν ως υπερεπείγουσες ανάγκες, στη Νάουσα τη μία από τις τρεις, στην Κοζάνη τη μία από τις 4, στη Δράμα τη μία από τις 9, κ.ο.κ.», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος. Το υπόλοιπα κατεπείγοντα κενά θα καλυφθούν κυρίως από 800 επικουρικούς γιατρούς για την πρόσληψη των οποίων αναμένεται έγκριση από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons