Ο Γ. Βαρουφάκης έχει πεισθεί για τις δυνατότητες της φαρμακοβομηχανίας, θα μπορέσει να πείσει και τους Θεσμούς;...Της Ν. Σπαγαδώρου


Ενημερωμένος για την πορεία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας αλλά και για το απόλυτα εξαγώγιμο ελληνικό προϊόν, το ελληνικό φάρμακο, εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχε πριν μερικές ημέρες με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.Μάλιστα, ασφαλείς πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν φίλο του κ. Βαρουφάκη, τραπεζίτη στο εξωτερικό, ο οποίος πρόσφατα του ανέλυσε ενδελεχώς και σε βάθος τα πλεονεκτήματα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, τονίζοντας ότι αποτελεί κλάδο σημαντικότατο και αξιολογότατο για την επιχειρηματικότητα και φυσικά την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Ο υπουργός Οικονομικών έχει πεισθεί πλέον ότι ο κλάδος μπορεί και πρέπει να τραβήξει μπροστά το άρμα της ανάπτυξης. Άλλωστε, ακόμη και μέσα στην κρίση, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αντιστάθηκε, επένδυσε στην Ελλάδα και στις διεθνείς αγορές, διατήρησε τις θέσεις εργασίας, δημιούργησε υπεραξία στην κοιμώμενη επιχειρηματικότητα και απέδειξε περίτρανα ότι αποτελεί κλάδο τον οποίο μπορεί να εμπιστεύεται η χώρα και να καμαρώνει γι' αυτόν.Δυστυχώς όμως τα χαράτσια που διαδέχθηκαν το ένα το άλλο (clawback, rebate), η διαρκώς μειούμενη φαρμακευτική δαπάνη και η έλλειψη ενός στρατηγικού σταθερού πλαισίου μακράς πνοής, δημιούργησαν κλίμα αποβιομηχάνισης και αβεβαιότητας στους εκπροσώπους του κλάδου (τόσο ελληνικές εταιρείες όσο και πολυεθνικές).


Στο διά ταύτα τώρα, ο υπουργός Οικονομικών έχει σίγουρα πεισθεί για τις αρετές και τις δυνατότητες του κλάδου, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Η συνάντηση δε μεταξύ του ιδίου και των εκπροσώπων της ΠΕΦ έγινε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα και με έναν υπουργό όχι μόνο έτοιμο να ακούσει αλλά και να δώσει κάτι παραπάνω από αυτά που αξίζει ο κλάδος.Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, θα συνεργασθεί με τον υπουργό Υγείας ώστε να βοηθήσει ακόμη περισσότερο την τόνωση της φαρμακοβιομηχανίας. Μια πρώτη κίνηση δε που ετοιμάζεται να πράξει, είναι να εξαιρέσει από την φαρμακευτική δαπάνη τα εμβόλια, δίνοντας ανάσα στις φαρμακοβιομηχανίες.Μια άλλη κίνηση καλής θέλησης είναι επίσης ότι δεν ανοίγει θέμα αύξησης του συντελεστή του ΦΠΑ. Τουλάχιστον από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, εάν τεθεί από την πλευρά των Θεσμών, η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει και θα το απορρίψει για ακόμη μία φορά, όπως τόνισε εμφατικά ο κ. Βαρουφάκης στην συνάντηση με την ΠΕΦ.Φυσικά, όση καλή θέληση και να έχουν οι ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας για να στηρίξουν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, η πορεία της διαπραγμάτευσης θα κρίνει τελικά το αποτέλεσμα όχι μόνο για την ανάπτυξη και την αναγέννηση του κλάδου αυτού, αλλά και για κάθε άλλο βιομηχανικό τομέα.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons