Χωρίς «φρέσκα» μετρητά έως τον Ιούνιο Ο ΕΟΠΥΥ! Γιατί δε θα αυξηθεί η χρηματοδότηση


Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου


Μπορεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ να υποσχόταν πως θα αυξήσει τη χρηματοδότηση του μεγαλύτερου φορέα Υγείας της χώρας, φαίνεται όμως πως υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο…

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενημερώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου πως λεφτά…δεν υπάρχουν έως ότου τουλάχιστον αποσαφηνιστεί η «υπόθεση δανειοδότηση» και οριστικοποιηθεί η όποια συμφωνία με τους δανειστές.

Μέχρι τότε ο ΕΟΠΥΥ, άρα και οι πάροχοί του, θα πρέπει να τη …βγάλουν με τα υπάρχοντα χρήματα τα οποία βεβαίως είναι λιγοστά καθώς δεν έχει δοθεί ακόμη λύση με το θέμα της απ ευθείας χρηματοδότησης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από την Κοινωνική Ασφάλιση.

Να σημειωθεί πως ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε δηλώσει πως με ειδική ρύθμιση που θα προωθούνταν, οι κρατήσεις που γίνονται για τον κλάδο Υγείας στα ασφαλιστικά Ταμεία, θα περνούσε απ ευθείας στον ΕΟΠΥΥ ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Βέβαια κάτι τέτοιο δε φαίνεται να μπορεί να γίνει προς ώρας, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές –εάν δε δοθεί η επόμενη δόση από τους δανειστές. Μέχρι τότε είναι επίσης άγνωστο εάν θα υπάρχουν μετρητά για τις συντάξεις. Και βεβαίως η συνήθης τακτική είναι να δίνονται τα χρήματα του κλάδου υγείας για τις συντάξεις, χρήματα που προορίζονται για τον ΕΟΠΥΥ και την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των 10 εκατ. ασφαλισμένων του.Κάτι που είχαν καταγγείλει όλοι οι πρόεδροι του φορέα ειδικά όταν πιέζονταν από τους ιδιωτικούς παρόχους, γιατρούς, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα κ.α. να καταβάλουν τα οφειλόμενα.Πηγές του HealthReport.gr σημείωναν πως η λύση που αναγκαστικά θα δοθεί τώρα ώστε να μπορούν να καλυφθούν όλες οι υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους, δεδομένης και της δέσμευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είναι να γίνει ανακατανομή των κονδυλίων από …κωδικό σε κωδικό.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons