Τα προβλήματα του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ δεν θα πρέπει να αποτελούν πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσηςΔημοσιεύθηκε Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 11:52


Με πρόσφατες ανακοινώσεις, όψιμα και βραδυφλεγώς, για λόγους που προφανώς δεν σχετίζονται και δεν αφορούν στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ιατρών ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ ΤΣΑΥ, κάποιοι προσπαθούν να «εκμεταλλευτούν» σωρεία σχετικών δικαστικών αλλά και εξωδίκων ενεργειών και πρωτοβουλιών της Διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών την τελευταία τριετία.Θα πρέπει να θυμίσουμε σε όλα τα μέλη του ΙΣΑ ότι η κατάθεση, πρόσφατα, μηνυτήριας αναφοράς με βάση τα πορίσματα ελεγκτικών θεσμικών οργάνων δεν ήταν παρά το φυσικό επακόλουθο μιας σειράς ενεργειών και πρωτοβουλιών του ΙΣΑ που χρονολογούνται τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2012.Ενδεικτικά να σημειώσουμε ότι ήδη από τις αρχές του 2012 ο ΙΣΑ άρχισε να ζητά στοιχεία για την πραγματική ταμειακή θέση του πρώην ταμείου ΤΣΑΥ και σήμερα Τομέα Υγειονομικών του ΕΤΑΑ. Διαπιστώθηκε τότε ότι ουδείς γνωρίζει την ακριβή ταμειακή θέση του. Ο ΙΣΑ προχώρησε τότε στην υποβολή αιτήματος προς τον αρμόδιο Υπουργό για τη συγκρότηση ελεγκτικής επιτροπής για τον έλεγχο της διαχείρισης του Τομέα Υγειονομικών του ΕΤΑΑ κατά την τελευταία πενταετία, αλλά και τα ακριβή οικονομικά στοιχεία του ταμείου μας.


Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Γεώργιος Πατούλης είχε κατ’ επανάληψη τονίσει προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά και σε γενικές συνελεύσεις του ΠΙΣ όλα τα χρόνια αυτά, ότι το ιατρικό σώμα απαιτεί να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια. Η Διοίκηση του ΙΣΑ αναγνωρίζοντας το πρόβλημα αλλά και τη σημασία του για όλους τους ιατρούς, προχώρησε συντονισμένα και μεθοδικά σε σωρεία συγκεκριμένων και εν τέλει αποτελεσματικών ενεργειών, ξεκινώντας από τη συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής για το ΤΣΑΥ που κατέγραφε όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα του ταμείου, με το συνταξιοδοτικό καθεστώς και τις ιδιαιτερότητες που διέπουν την εφαρμογή των νομοθετημάτων στις συντάξεις. Και τούτο, σημειώνοντας προς κάθε κατεύθυνση και σε όλους τους τόνους ότι το θέμα αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τους ιατρούς μέλη μας που μετά από πολλές δεκαετίες σκληρής εργασίας και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο κινδυνεύουν να αποστερηθούν σημαντικών κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων.Η Διοίκηση του ΙΣΑ πραγματοποίησε αρχικά σειρά συναντήσεων με τους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας, καθώς και με τη διοίκηση του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ και ζήτησε ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Επειδή οι ενέργειες αυτές δεν είχαν απτά αποτελέσματα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απευθύνθηκε με δική του πρωτοβουλία στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ώστε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για τη διασφάλιση της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, να διενεργήσει ενδελεχή διαχειριστικό και διοικητικό έλεγχο στο ΤΣΑΥ.Το πόρισμα – καταπέλτης κοινοποιήθηκε αυτεπαγγέλτως από το Σώμα Ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών, και ο ΙΣΑ προχώρησε σε σχετική μηνυτήρια αναφορά, στις 22/12/2014, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΙΣΑ, μετά από εισήγηση του Προεδρείου και άλλων παρατάξεων στις 18/12/2014, ζητώντας και από την πλευρά του την πλήρη δικαστική διερεύνηση και την απόδοση τυχόν ευθυνών.Τα παραπάνω ήταν κάποια μόνο από τα μέτρα και μέσα που χρησιμοποίησε ο ΙΣΑ στα πλαίσια της προσπάθειάς του να συμβάλει στην εξυγίανση του ταμείου προς όφελος όλων των γιατρών στα πλαίσια των σκοπών του. Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να εργάζεται αόκνως για το συγκεκριμένο ζήτημα δίνοντας μόνο ουσιαστικές λύσεις.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΓ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons