Άγρια πρόστιμα μέχρι και 5000 ευρώ σε φαρμακοποιούς που δε χορηγούν γενόσημα! Τι προβλέπει εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ
Δήμητρα Ευθυμιάδου - Health Report.gr

Στροφή προς τα γενόσημα θα πρέπει να κάνουν άμεσα γιατροί, ασθενείς και προπαντός φαρμακοποιοί καθώς νέα εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ προβλέπει μεγάλα χρηματικά πρόστιμα σε όσους φαρμακοποιούς δεν τα χορηγούν.

Ειδικότερα σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός για τη συνταγογράφηση, οι φαρμακοποιοί από δω και πέρα είναι υποχρεωμένοι να χορηγούν στους ασθενείς που φθάνουν στα φαρμακεία τους, το φθηνότερο σκεύασμα, ουσιαστικά τα γενόσημα τα οποία είναι πιο φθηνά σε σχέση με τα πρωτότυπα.

Οι φαρμακοποιοί είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν σχετικά τους ασθενείς αλλά και να τους πληροφορούν για το ποσοστό συμμετοχής. Αν εκείνοι επιλέξουν τελικά το ακριβότερο φάρμακο, θα πληρώσουν τη διαφορά από την τιμή αποζημίωσης που δίνει ο ΕΟΠΥΥ και ταυτόχρονα θα υπογράψουν στη συνταγή ως απόδειξη πως ήταν δική τους επιλογή.Κάθε φαρμακείο θα ελέγχεται μηνιαίως από τον ΕΟΠΥΥ για να διαπιστωθεί εάν τηρεί τις νέες οδηγίες. Αν ο φαρμακοποιός πέσει σε τρία λάθη τότε θεωρείται παραβάτης και θα τιμωρηθεί: α) αν δεν χορηγήσει το φθηνότερο φάρμακο β) αν δεν ενημερώσει τον ασθενή για το φθηνότερο και όλη τη διαδικασία γ) αν δεν υποχρεώσει τον ασθενή να υπογράψει στη συνταγή.


Όσο για τα πρόστιμα αυτά μπορεί να φτάσουν και τα 5000 ευρώ ανάλογα με το πόσες φορές έχει πέσει στο παράπτωμα ο φαρμακοποιός και δεν έχει ακολουθήσει τις οδηγίες του ΕΟΠΥΥ.

Πριν το πρόστιμο όμως δίνεται η δυνατότητα για γραπτές εξηγήσεις σε διάστημα 10 ημερών. Αν αυτές δεν κριθούν πειστικες, τότε τα πρόστιμα θα ξεκινούν από 500 ευρώ και θα φθάνουν τα 5000 ευρώ, ανάλογα με τις περιπτώσεις και τη συχνότητα της μη τήρησης των κανόνων.Επίσης μπορεί να υπάρξει ακόμη και προσωρινός αποκλεισμός του φαρμακείου από την εκτέλεση συνταγών του ΕΟΠΥΥ, ποινή που μπορεί να διαρκέσει από έναν μέχρι έξι μήνες.

Τα πρόστιμα επιβάλλονται από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ενώ ο φαρμακοποιός έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση στον πρόεδρο μέσα σε διάστημα 30 ημερών.πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons