Επείγουσες προσλήψεις 4.000 γιατρών και νοσηλευτών ζητεί το υπουργείο Υγείας

Εικόνα αθλιότητας περιγράφει στην έκθεσή της η ομάδα εργασίας που συνέστησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας να αποτυπώσει τα κενά που υπάρχουν σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.


Την άμεση κάλυψη 4.000 θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, θα ζητήσει το υπουργείο Υγείας από τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η ομάδα εργασίας, που έχει συγκροτηθεί από τον αναπληρωτή υπουργό, Ανδρέα Ξανθό, ολοκλήρωσε την καταμέτρηση των κενών σε ολόκληρη τη χώρα.Με βάση την έκθεση αυτή, θα ζητηθεί η επείγουσα κάλυψη των κενών, προκειμένου να λειτουργήσουν κλειστά τμήματα και να μπορέσουν να κάνουν εφημερίες άλλα, τα οποία μαστίζονται σήμερα από ελλείψεις προσωπικού.


Κλειστά παραμένουν και 130 κρεβάτια σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς δεν μπορούν να στελεχωθούν με γιατρούς και νοσηλευτές.Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Έθνος”, το υπουργείο Υγείας ζητεί την άμεση πρόσληψη 800 μονίμων και 700 επικουρικών γιατρών και 2.500 νοσηλευτών.ΑθλιότηταΣτην έκθεση γίνεται λόγος για “εικόνα αθλιότητας” σε πολλά τμήματα, ειδικά σε νοσοκομεία της νησιωτικής χώρας και της περιφέρειας.Στην Αττική, οι επείγουσες προσλήψεις γιατρών ξεπερνούν τις 300, στη Θεσσαλονίκη τις 278 και στα νησιά τις 200.ΕιδικότητεςΖητείται η πρόσληψη παιδιάτρων, αναισθησιολόγων, καρδιολόγων, ενδοκρινολόγων, ογκολόγων, ακτινοθεραπευτών, γαστρεντερολόγων, γυναικολόγων, οφθαλμιάτρων, ΩΡΛ, ουρολόγων, νεφρολόγων, αγγειοχειρουργών, νευροχειρουργών, ρευματολόγων, δερματολόγων και οδοντιάτρων.Έμφαση δίνεται στα ογκολογικά τμήματα, δεδομένης της ευαισθησίας που έχει το θέμα, αλλά και της αδυναμίας - των περισσότερων ασθενών - να καταφύγουν στον ιδιωτικό τομέα, λόγω κόστους.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons