Κουρουμπλής: Προκήρυξη σε 2 μήνες για μόνιμες θέσεις σε Αιγαίο, Θράκη και Δ. Μακεδονία

Την δέσμευσή του ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες η κυβέρνηση θα προκηρύξει διαγωνισμό για νέες μόνιμες θέσεις γιατρών σε Αιγαίο, Θράκη και Δ. Μακεδονία διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο της παρουσίας του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι αυτό θα είναι ένα ειδικό πρόγραμμα που σκοπό έχει να οργανώσει την "κοινωνική άμυνα" των ευαίσθητων αυτών περιοχών για την πατρίδα μας. Διευκρίνισε ότι θα πρόκειται για θέσεις μόνιμες και όχι επικουρικές, οι οποίες θα συνεχίσουν ούτως ή άλλως να προκηρύσσονται όπως και τώρα.

Επίσης, ανέφερε ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνει συζήτηση για τα θέματα της Υγείας στο υπουργικό Συμβούλιο και θα γίνουν συγκεκριμένες εξαγγελίες για προσλήψεις και μεταρρυθμίσεις.Από εκεί και πέρα, ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε πίσω σε διαγωνισμό που προέβλεπε την πρόσληψη 1.095 γιατρών, επειδή προτίμησε να ακολουθήσει τις απαιτήσεις της Τρόικας.


Όσον αφορά το εισιτήριο στα νοσοκομεία, ο υπουργός είπε ότι από την 1η Απριλίου θα καταργηθεί και επισήμως με σχετικό νόμο. Σε εκείνο το σημείο, έσπευσε επίσης να επισημάνει ότι από 31 Μαΐου η Ελλάδα θα κληθεί να πληρώσει τόκους υπερημερίας, επειδή δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τα προβλεπόμενα στοιχεία για τους ξένους τουρίστες που έχουν νοσηλευτεί στα νοσοκομεία μας.Αυτό είναι, εκτός των άλλων, και πρόβλημα μηχανογράφησης, για το οποίο ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι θα προχωρήσει άμεσα στον τομέα της Υγείας και πως στόχος είναι να διασυνδεθούν όλα τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία στην υπόλοιπη Ελλάδα με εκείνα της Αθήνας.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons