Παιδί 2 ετών επέζησε μετά από 101 λεπτά (!) καρδιοπνευμονικής ανάνηψης!GARDELL mARTIN Ως “θαύμα” χαρακτηρίζουν οι γιατροί νοσοκομείου στην Πενσιλβανία των ΗΠΑ, την περιπέτεια του 2χρονου Gardell Martin, ο οποίος εισήλθε στα Επείγοντα χωρίς σφυγμό.

Όλα ξεκίνησαν όταν, παίζοντας με τα αδέρφια του, ο 2χρονος έπεσε στα παγωμένα νερά ενός ποταμού κοντά στο σπίτι του με τα ρεύματα να τον οδηγούν περίπου 300 μέτρα μακριά.Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες εντοπισμού του από την οικογένεια, τους γείτονες και τα μέλη του συνεργείου Πρώτων Βοηθειών, ο μικρός βρέθηκε να κρατάει ένα κομμάτι ξύλου στην όχθη με το σώμα του ακόμα μέσα στο νερό.Το πλήρωμα του ασθενοφόρου παρέλαβε τον Gardell και μόλις διαπίστωσε ότι δεν είχε σφυγμό

αμέσως ξεκίνησε να του παρέχει τις Πρώτες Βοήθειες με καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR). Δεν φαντάζονταν εκείνη τη στιγμή ότι αυτό θα συνεχιζόταν επί 1 ώρα και 41 λεπτά αδιάκοπα.

Όταν έφτασε στα Επείγοντα, ο μικρός ήταν σε κατάσταση υποθερμίας με το σώμα του να είναι στους 25 μόλις βαθμούς Κελσίου. Αλλά αυτό φαίνεται ότι λειτούργησε θετικά, επειδή έριξε στο ελάχιστο τον μεταβολισμό του και προστάτευσε μερικώς τα όργανά του από τις επιπτώσεις της καρδιακής ανακοπής.

Αφότου οι γιατροί επανέφεραν τη θερμοκρασία του σε φυσιολογικά επίπεδα και συνεχίζοντας άκοπα να του κάνουν CPR επί 101 λεπτά, ο Gardell ανέκτησε τις αισθήσεις του. Το απίστευτο είναι ότι μετά από όλα αυτά, ο 2χρονος δεν είχε κανένα απολύτως τραύμα ή άλλο ιατρικό πρόβλημα (πχ εγκεφαλική λειτουργία) και είναι υγιέστατος.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons