Ο ΕΟΠΠΥ χρωστάει νοσήλια σε Ελβετία, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία από το… 1995!
Οι οφειλές της χώρας μας, ύψους 140 εκατ. ευρώ καθίστανται ληξιπρόθεσμες τον ερχόμενο Μάιο

Ποσό ύψους 140 εκατ. ευρώ οφείλει η Ελλάδα σε νοσηλευτικά ιδρύματα του εξωτερικού για νοσηλείες πολιτών της την τελευταία 20ετία.

Ελβετία, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία είναι μερικές από τις χώρες που διεκδικούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από την Ελλάδα για Έλληνες ασφαλισμένους που έλαβαν περίθαλψη σε νοσοκομεία τους βάσει της διαδικασίας έγκρισης του ασφαλιστικού τους φορέα και όχι για επείγοντα περιστατικά.

Οι οφειλές της χώρας μας καθίστανται ληξιπρόθεσμες τον ερχόμενο Μάιο και οφειλέτης, κατόπιν της ένωσης των ασφαλιστικών φορέων, είναι ο ΕΟΠΠΥ. Ο Οργανισμός αποτελεί πλέον το λεγόμενο Εθνικό Σημείο Επαφής για τις νοσηλείες στην αλλοδαπή, όπως ήταν μέχρι και το 2011 το ΙΚΑ.

Ανέκαθεν υπήρχε καθυστέρηση στην εξόφληση των νοσηλίων που ενέκριναν τα ασφαλιστικά ταμεία

για τους ασφαλισμένους τους, όπως παρατηρούν στελέχη τους στο protothema.gr, ωστόσο την τελευταία τετραετία και λόγω κρίσης και λόγω γενικότερων αλλαγών στον ασφαλιστικό χάρτη της χώρας η κατάσταση εκτροχιάστηκε.

Είναι ενδεικτικό ότι το 2012 η Ελβετία αποφάσισε και ανακοίνωσε στην Ελλάδα ότι θα δέχεται Έλληνες ασθενείς για περίθαλψη εφόσον προκαταβάλλουν τα νοσήλια είτε οι ίδιοι είτε ο ασφαλιστικός τους φορέας. Την περίοδο εκείνη τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία όφειλαν περίπου 10,6 εκατ. ευρώ σε ελβετικά νοσηλευτικά ιδρύματα για θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις ασφαλισμένων τους.

Στελέχη του ΕΟΠΥΥ επισημαίνουν ωστόσο ότι ποσό ύψους 100 εκατ. ευρώ διεκδικεί και η Ελλάδα από ασφαλιστικά ταμεία άλλων ευρωπαϊκών χωρών για νοσηλείες πολιτών τους και ότι αντίστοιχες είναι και οι καθυστερήσεις που αντιμετωπίζει το ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να εισπράξει από τα ξένα ασφαλιστικά ταμεία.

Το θέμα του ελληνικού χρέους για νοσήλια όπως και των ελληνικών απαιτήσεων για τον ίδιο λόγο καθώς και το ενδεχόμενο του συμψηφισμού τους συζητήθηκε στο υπουργείο Υγείας με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Συμφωνήθηκε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία με τον ΕΟΠΥΥ να συνδράμεται και από το ΙΚΑ που είχε την τεχνογνωσία μέχρι πρότινος ώστε να διευθετηθεί η εκκρεμότητα.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons