Αν. Ξανθός: Στο β΄15νθήμερο του Απριλίου η πληρωμή των εφημεριών

Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, αναμένεται η κατάθεση των χρημάτων των δικαιούχων όσον αφορά στις εφημερίες, καθώς παρά το γεγονός της έκδοσης της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης, υπάρχουν γραφειοκρατικά πρβλήματα που έχουν μπλοκάρει το ζήτημα. Έτσι, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, αναμένεται στις επόμενες μέρες η διάθεση των πιστώσεων στα νοσοκομεία.

Με μία ανακοίνωση - δημόσια συγνώμη προς το ιατρικό σώμα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επιχειρεί να εξηγήσει για ποιό λόγο δεν κατέστη δυνατή η κατάθεση των χρημάτων των εφημεριών στους γιατρούς, οι οποίοι όπως αναφέρει, με το φιλότιμό τους, στηρίζουν το σύστημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Ανδρέα Ξανθού έχει ως εξής:

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας από τη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα βρέθηκε μπροστά σε ένα τοπίο πλήρους αποδιοργάνωσης του ΕΣΥ και της δημόσιας περίθαλψης. Εκτός από τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού που θέτουν καθημερινά υπό αμφισβήτηση τη λειτουργία των περισσότερων κλινικών και τμημάτων των νοσοκομείων, υπάρχει σε εκκρεμότητα και το πρόβλημα της αποζημίωσης των εφημεριών των γιατρών και των υπερωριών/αργιών/εξαιρεσίμων του λοιπού προσωπικού.


Με βάση τις προβλέψεις του ν.4316/2014, αρθρ.12 προωθήσαμε την έκδοση ΚΥΑ που ρυθμίζει την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων των ετών 2012, 2013, 2014 συνολικού ύψους περίπου 40 εκ. ευρώ. Η ΚΥΑ δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, εξασφαλίστηκε η αναγκαία έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται η τροποποίηση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων για τη διάθεση των αναγκαίων πιστώσεων από το υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια η θεώρηση των ενταλμάτων και η καταβολή των οφειλομένων ποσών.Παρότι στην εν λόγω ΚΥΑ τροποποιείται το προηγούμενο καθεστώς των επιτροπικών ενταλμάτων και επιταχύνεται η διαδικασία αποπληρωμής, εμφανίστηκαν στην πορεία αρκετά γραφειοκρατικά προβλήματα που καθυστερούν την τελική φάση της πληρωμής και τα οποία προσπαθούμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε.Θεωρούμε απόλυτα δικαιολογημένη την απαίτηση των εργαζόμενων στα νοσοκομεία να αποπληρωθεί το συντομότερο δυνατό μια υπερωριακή εργασία που έχουν προσφέρει με πολύ κόπο και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Η άμεση αποζημίωση μέρους των οφειλομένων δεν κατέστη δυνατή και με βάση τις διαβεβαιώσεις του υπηρεσιακού μηχανισμού του υπουργείου Υγείας αναμένεται στις επόμενες μέρες η διάθεση των πιστώσεων στα νοσοκομεία και η κατάθεση των χρημάτων των δικαιούχων μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.Συνεπώς, έχει δρομολογηθεί οριστικά η επίλυση του προβλήματος. Διαβεβαιώνουμε τους εργαζόμενους, που χάρη στο φιλότιμο και την υπεράνθρωπη προσπάθειά τους κρατιέται ακόμα όρθιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ότι θα επιδιώξουμε να εδραιωθεί η κανονικότητα των πληρωμών και κυρίως η ενίσχυση των δημόσιων δομών με το αναγκαίο προσωπικό όλων των κατηγοριών».


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons