Έρχεται η έξυπνη κάρτα Υγείας δια χειρός…θεσμών! Τι προβλέπεται στη συμφωνία με το eurogroup


Αλλάζουν άμεσα όπως φαίνεται όλα στις παροχές Υγείας καθώς οι δανειστές με το νέο όνομα «οι θεσμοί», επιβάλουν διαφοροποιήσεις εδώ και τώρα και στον τομέα της Υγείας.

Σύμφωνα με τις προτάσεις Βαρουφάκη που εγκρίθηκαν από τους υπουργούς οικονομικών των 18 χωρών, για να αντιμετωπισθεί η ανθρωπιστική κρίση που έχει ξεσπάσει λόγω των μνημονίων των τελευταίων ετών, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μια σειρά αλλαγών και στην Υγεία.

Το σχέδιο της κυβέρνησης Τσίπρα για την αντιμετώπιση των νέων αναγκών που έχουν προκύψει στον ελληνικό λαό λόγο της παρατεταμένης φτώχιας, προβλέπει άμεση διευκόλυνση πρόσβασης σε όλους στις υπηρεσίες υγείας.

Αυτό είναι πιθανό να υλοποιηθεί με βάση τα σχέδια της κυβέρνησης ακόμη και με τη χρήση ειδικής ηλεκτρονικής κάρτας που θα έχουν στη διάθεσή τους όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα εάν είναι ασφαλισμένοι ή όχι και με την οποία θα μπορούν να αξιοποιούν τις υπηρεσίες υγείας.Με την έξυπνη ηλεκτρονική κάρτα η κυβέρνηση θα είναι βέβαια σε θέση να γνωρίζει τι υπηρεσία λαμβάνει κάθε πολίτης, άρα και πόσο κοστίζει τελικά στο σύστημα, ενώ με τον τρόπο αυτό θα μπορεί και να πατάξει τη διακίνηση μαύρου χρήματος στον τομέα της Υγείας. Κάτι που αποτελεί άλλωστε και βασικό ζητούμενο στη συμφωνία με τους Ευρωπαίους.Στην περίπτωση που δοθεί σε όλους μια έξυπνη κάρτα, κάθε υπηρεσία που θα χρησιμοποιείται, θα εγγράφεται σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες και συνεπώς θα είναι δύσκολο να χρεώνονται υπηρεσίες με αφορολόγητο χρήμα τύπου φακελάκι.


Βέβαια είναι άγνωστο τι όριο θα διαθέτει μια τέτοια κάρτα εάν τελικώς προωθηθεί το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ τους επόμενους μήνες και αν θα έχει συγκεκριμένες παροχές και μάλιστα με πλαφόν.Να σημειωθεί πάντως πως η τελευταία απόπειρα της προηγούμενης κυβέρνησης να δημιουργήσει μια κάρτα υγείας, έμεινε στη μέση πριν καλά καλά ξεκινήσει…
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons