Τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν ρευστό - Γιατί δεν δίνουν άραγε και στον ΕΟΠΥΥ;...Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου


Την ικανοποιητική πορεία των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας, όσον αφορά στη ρευστότητά τους, ανέδειξε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Και είναι πράγματι μια ηλιαχτίδα η είδηση αυτή, μεσούσης της δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε, αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό των 11 δισ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο, με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη πλέον η κυβέρνηση, μόλις ένα μήνα από την εκλογή της.

Ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι τόσο το ΙΚΑ όσο και το ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) καταγράφουν σημαντικά έσοδα και πλεόνασμα.

Συγκεκριμένα, το ΙΚΑ εμφανίζει έσοδα της τάξεως των 958 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο, ένας μήνας ο οποίος μάλιστα ήταν η «καρδιά» της προεκλογικής περιόδου, ενώ και ο Φεβρουάριος, σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, η εκτίμηση είναι ότι θα πάει ακόμη καλύτερα.

Αναφορικά δε με τον ΕΤΕΑ, εμφανίζει πλεόνασμα της τάξης των 106 εκατ. ευρώ. Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν μεταξύ άλλων επιπλέον καλούς λόγους, για τους οποίους δεν πρόκειται για γίνει καμία νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων, υπογράμμισε με έμφαση ο κ. Στρατούλης.Φυσικά, από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και προβληματικά Ταμεία, όπως αυτό του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) το οποίο βρίσκεται στο κόκκινο. Η κυβέρνηση θα πάρει τα αναγκαία μέτρα, σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και να υπάρξει αποποινικοποίηση των οφειλών τους προς τα ασφαλιστικά τους ταμεία.Και ακριβώς στο σημείο αυτό, πραγματικά είναι να απορεί κάποιος γιατί ενώ κάποια Ταμεία εμφανίζουν ικανοποιητική ρευστότητα, δεν αιμοδοτούν αντίστοιχα με εισφορές τον ταλαίπωρο ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να βρίσκεται στα όριά του, καθώς ο προϋπολογισμός έχει μειωθεί δραματικά και αφετέρου τα ασφαλιστικά ταμεία δεν καταθέτουν εισφορές. Συνέπεια της κατάστασης αυτής, είναι στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ τον Ιανουάριο να μην έχει μπει ούτε ένα ευρώ. Και φυσικά κάπως έτσι εξηγείται και το τεράστιο έλλειμμα του Οργανισμού, το οποίο αγγίζει πλέον τα 900 εκατ. ευρώ.Να θυμίσουμε ότι το ζήτημα αυτό είχε συζητηθεί ευρέως στις 6 Φεβρουαρίου μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου και συγκεκριμένα του υπουργού κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, του αναπληρωτή υπουργού κ. Ανδρέα Ξανθού, του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντού και του διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου.Εάν η ρευστότητα για τα ασφαλιστικά ταμεία είναι μονόδρομος, όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το ίδιο μονόδρομος θα πρέπει να είναι και η ρευστότητα του ΕΟΠΥΥ και επομένως ο νέος πρόεδρός του –που αναμένεται να αντικατασταθεί από ημέρα σε ημέρα– θα έχει πολύ δουλειά μπροστά του. Θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο και να διεκδικήσει τις εισφορές από τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά ταυτόχρονα να διεκδικήσει και κρατική χρηματοδότηση.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons