Έρχεται σαρωτικός έλεγχος στις προμήθειες των νοσοκομείων! Ποια πρόσωπα μπαίνουν στο στόχαστρο


Αγορές που έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες. Υλικά που αγοράστηκαν 5 και 10 φορές ακριβότερα. Πρόσωπα που έβγαλαν το …παντεσπάνι τους από υλικά του ΕΣΥ. Όλα μπαίνουν στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας.

Να ξεσκονίσει όλες τις προμήθειες των νοσοκομείων αλλά και τις συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες σκοπεύει η ηγεσία του υπουργείου υγείας. Η διαδικασία των ελέγχων ξεκινά άμεσα λένε έγκυρες πληροφορίες, καθότι το ζήτημα τέθηκε και σε υψηλό επίπεδο στο Μέγαρο Μαξίμου με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να επιδιώκουν άμεσα να καθαρίσουν το τοπίο στην Υγεία δεδομένων και των δεσμεύσεων της χώρας μας στους Ευρωπαίους και τους δανειστές μας.Στον τρόπο που πρέπει να ελεγχθούν όλες οι προμήθειες συνέβαλε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας ο οποίος και έδωσε τιςπρώτες κατευθύνσεις στους αρμόδιους της Υγείας ώστε να βάλουν …στο χέρι τους επιτήδειους που ακόμη και εν μέσω κρίσης θησαυρίζουν. Άλλωστε ο

κ.Μάρδας πριν αναλάβει κυβερνητική θέση είχε εξειδικευτεί σε έρευνες για τη διαφθορά στο χώρο της Υγείας.


Τα ….ύποπτα υλικάΟι «ράμπο» του υπουργείου Υγείας μαζί με επιτελικούς της οδού Αριστοτέλους θα εξετάσουν μία προς μία όλες τις συμβάσεις που έχουν γίνει για την αγορά υλικών όπως αναλώσιμων, ορθοπεδικών, χειρουργικών αλλά και καθημερινών ειδών που φθάνουν στα νοσοκομεία.
Είναι γνωστό άλλωστε πως παρά τις μειώσεις στις τιμές εξακολουθούν να είναι σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με τις γειτονικές χώρες.

Παράλληλα θα μελετηθούν και οι συμβάσεις συντήρησης που έχουν γίνει με εταιρείες που έχουν εξοπλίσει τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς εκτιμάται πως αυτές κοστίζουν πολύ ακριβά στο σύστημα.Οι επιτροπέςΤην ίδια ώρα από το κόσκινο των ελεγκτών θα περάσουν και οι επιτροπές προμηθειών που συστήνονται στα νοσοκομεία πριν αγοραστεί εξοπλισμός, καθώς πληροφορίες που έφθασαν στην οδό Αριστοτέλους μιλούν καταρχάς για πρόσωπα που συχνά δεν είναι του αντικειμένου και παρ αυτά επιλέγονται.Επίσης θα μελετηθεί όλη η διαδρομή της διάθεσης χρήματος για να βρεθούν τυχόν ατασθαλίες καθώς υπάρχουν εταιρείες που έχουν καταγγείλει στο υπουργείο Υγείας πως έχουν αποκλεισθεί από διαγωνισμούς για …σκοτεινούς και άγνωστους λόγους.Αλλαγές στο σύστημαΤην ίδια ώρα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr επεξεργάζεται ένα πλήρες σχέδιο για τις προμήθειες στα νοσοκομεία που θα …κόψει το βήχα σε όσους επί σειρά ετών θησαύριζαν στη διάρκεια των αγορών στα νοσηλευτικά ιδρύματα χωρίς ποτέ κανείς να μπορεί να τους συλλάβει. Είναι άλλωστε γνωστό σε όλους και στο υπουργείο Υγείας βέβαια, πως οι μεγαλύτερεςμίζες στην Υγεία «παίζουν» στα υλικά και τον εξοπλισμό.Αυτό που θα επιδιώξει να κάνει η οδός Αριστοτέλους είναι ότι είχε προγραμματισθεί εδώ και καιρό και δεν έγινε ποτέ: να πραγματοποιούνται κεντρικοί διαγωνισμοί για φθηνότερα υλικά και χωρίς υπερτιμολογήσεις. Κάτι που προβλεπόταν και στα μνημόνια αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ.


Μάλιστα με βάση παλαιότερη συμφωνία με τους δανειστές μας, η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) θα έπρεπε να πραγματοποιεί κεντρικές προμήθειες για το 45% του συνόλου των δαπανών για φάρμακα και ιατρικά μηχανήματα μέχρι το 2014. Το συγκεκριμένο ποσοστό θα έπρεπε να αυξηθεί στο 60% εντός του 2015.

Βέβαια μέχρι στιγμής η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας δε φαίνεται να επιτυγχάνει ούτε τα μισά ποσοστά.Τεχνολογία για …κλάματαΒέβαια αυτό που επισημαίνουν στο HealthReport.gr οι καλά γνωρίζοντες είναι πως οι περισσότερες κυβερνήσεις επιχείρησαν να εστιάσουν τα τελευταία χρόνια στις φθηνές αγορές ώστε να μην ξεφεύγουν οι προϋπολογισμοί στην Υγεία.Και με κίνητρο στους διαγωνισμούς τις χαμηλότερες τιμές και χωρίς ουσιαστικά ελεγμένα κριτήρια, τα νοσοκομεία βρίσκονταν να αγοράζουν μηχανήματα και υγειονομικό υλικό που προέρχονταν από εταιρείες που διέθεταν τα πιο φθηνά. Έτσι όμως η παγίδα που δημιουργήθηκε ήταν τα δημόσια νοσοκομεία να μην μπορούν να διαθέτουν μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και ο ιδιωτικός τομέας να έχει…πάρει κεφάλι.Ενδεικτικό είναι άλλωστε πως σήμερα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ διαθέτουνιατροτεχνολικό εξοπλισμό παλαιάς τεχνολογίας. Και αυτό εξαιτίας του ότι και δεν αγοράζονται νέα μηχανήματα αλλά και επειδή όσα αγοράστηκαν κατακυρώθηκαν από διαγωνισμούς που μοναδικό κριτήριο είχαν τις χαμηλότερες τιμές.Δεν είναι τυχαίο πως για παράδειγμα τα ράμματα που είχαν αγοραστεί πριν λίγο καιρό και χρησιμοποιούνταν στους ασθενείς κατά τη διάρκεια χειρουργείων, κόβονταν επειδή ήταν φθηνά και …αγνώστου προελεύσεως όπως είχαν καταγγείλει και γιατροί.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons