Ανδρέας Ξανθός: Ισότιμη πρόσβαση στους ανασφάλιστους και στις διαγνωστικές εξετάσεις

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι έχει υπάρξει έγκριση για πρόσληψη μέσα στο έτος 1.000 νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού για το σύστημα Υγείας.

Προωθούνται άμεσα οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, με τις οποίες αποκαθίσταται η ισότιμη πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας.

Εκτός από τη νοσηλεία και τα φάρμακα, οι ανασφάλιστοι θα μπορούν πλέον να υποβάλλονται σε διαγνωστικές εξετάσεις, όπως και οι ασφαλισμένοι πολίτες.

Τα παραπάνω ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι.

Ο κ. Ξανθός διευκρίνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προωθήσει δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες παρείχε περίθαλψη σε πολλές χιλιάδες πολιτών, οι οποίοι έχουν απολέσει το ασφαλιστικό τους δικαίωμα.Οι εν λόγω αποφάσεις – σημείωσε – δεν υλοποιήθηκαν στην πράξη, λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων και δυσλειτουργιών.Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, η νέα πολιτική ηγεσία έχει συγκροτήσει επιτροπή, η οποία θα εισηγηθεί πρόταση για την αναμόρφωση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, ώστε οι ανασφάλιστοι να έχουν πρόσβαση και στις διαγνωστικές εξετάσεις.“Είναι ζήτημα εθνικής συνοχής και δημοκρατίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός, εκτιμώντας ότι το ετήσιο κόστος εκτιμάται στα 20 με 22 εκατομμύρια ευρώ.ΠροσλήψειςΟ αναπληρωτής υπουργός εξήγγειλε και 1.000 προσλήψεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού μέσα στο 2015.Για το θέμα αυτό, υπάρχει έγκριση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.Ο κ. Ξανθός είπε ότι – μαζί με τους περίπου 1.000 γιατρούς – θα υπάρξει στο σύστημα Υγείας μία “ένεση” 2.000 ατόμων, τα οποία θα συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons