Υπουργείο Υγείας στους γιατρούς: Τα χέρια μας δεμένα όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση


Σε αδυναμία να αποφασίσει για θέματα που έχουν οικονομικό κόστος βρίσκεται (και) η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές της χώρας, το υπουργείο δεν είναι σε θέση να αποφασίσει για κάλυψη των κενών που πιέζουν τη λειτουργία του συστήματος Υγείας.

Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα οι Παναγιώτης Κουρουμπλής και Ανδρέας Ξανθός με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ).

Η πολιτική ηγεσία ανέφερε στους γιατρούς πως η όποια αναθεώρηση του προϋπολογισμού για την Υγεία θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Δαπάνη


Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Ξανθός, οι συνολικές δαπάνες Υγείας για το 2015 θα διαμορφωθούν ως εξής:


  • 4,5 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  • 5,5 δισ. από τις εισφορές των εργαζομένων στα Ταμεία.

  • 5,5 δισ. ευρώ από άμεσες πληρωμές των ίδιων των ασθενών.


Οποιαδήποτε αύξηση στον προϋπολογισμό – φέρεται να είπε στους γιατρούς – εξαρτάται απόλυτα από τις διαπραγματεύσεις.

Παρόμοια στενότητα υπάρχει και με τις προσλήψεις. Εγώ μπορεί να θέλω 5.000 προσλήψεις – είπε ο κ. Κουρουμπλής – αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις.

Κενά


Η πολιτική ηγεσία γνωρίζει, πάντως, τα κενά, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι τα δημόσια νοσοκομεία έχουν 15.000 κενές θέσεις μη ιατρικού προσωπικού (κυρίως νοσηλεύτριες, επιστήμονες και διοικητικοί υπάλληλοι), 5.000 γιατρών και 1.800 θέσεων για την Ψυχική Υγεία.

Στο ερώτημα των γιατρών για το τι θα γίνει τον Μάρτιο, μετά τη λήξη της θητείας των 1.000 συμβασιούχων με πρoγράματα vaucher στα δημόσια νοσομεία, ο Ανδρέας Ξανθός δεν απάντησε.

Ανέφερε μόνο ότι θα ενδιαφερθεί για την πληρωμή τους, καθώς οι συμβασιούχοι δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons