Δεν υπάρχουν σωτήρες...του Γ.Μαυρεπή*
Όσο είσαι μικρός, ζεις τα καλύτερα με τα λιγότερα. Όσο μεγαλώνεις, αναρωτιέσαι εάν μπορείς να παράγεις λιγότερα και να έχεις περισσότερα. Όταν ενηλικιώνεσαι απλά ξέρεις την αλήθεια: Έχεις δώσει περισσότερα και πρέπει να ζήσεις με τα λιγότερα. Αυτή είναι η ζωή στην Ελλαδίτσα μας.

Οι περισσότεροι ξέρουμε πλέον την αλήθεια. Ξέρουμε τι έγινε, ξέρουμε τι θα γίνει. Ξέρουμε επίσης τι θα έπρεπε να είχαν κάνει οι «άλλοι». Το μόνο που δεν ξέρουμε και ποτέ δεν θα μάθουμε να κάνουμε, είναι τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε «εμείς»: Ατομικά, ως λαός και ως έθνος.

Στις εποχές της ανασφάλειας και της απελπισίας ζητάμε ένα όνειρο και μία ελπίδα. Έτσι είναι η φύση του ανθρώπου. Τα... δώρα χάθηκαν κάτω από το... Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα δεδουλευμένα κόπηκαν σαν το Χριστουγεννάτικο δέντρο. Μπερδευτήκαμε. Τα δικά τους έμειναν δικά τους και τα δικά μας μάθαμε πως είναι κι αυτά δικά τους. Δεν αντιληφθήκαμε πως ήταν όλα δανεικά. Το μόνο που μας έμεινε είναι να ονειρευόμαστε και να

ελπίζουμε. Αυτό τουλάχιστον είναι τσάμπα.

Αυτό ακριβώς υποσχέθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας. Το δικαίωμα στο όνειρο και στην ελπίδα. Αυτό είχε να προσφέρει, αυτό πρόσφερε ο Τσίπρας. Ο καθένας κάθε φορά που φτάνει ο κόμπος στο χτένι έχει κάτι να «πουλήσει» για να δώσει στίγμα στον λαό.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου «πούλησε» την... αλλαγή, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την... κάθαρση, ο Κώστας Σημίτης «πούλησε» το... Ευρώ, ο Κώστας Καραμανλής πούλησε... πνεύμα, ο Γιώργος Παπανδρέου μας «πούλησε», ο Αντώνης Σαμαράς πούλησε ότι βρήκε και ο Τσίπρας «πουλάει» την ελπίδα που από τη φύση της είναι... αισιόδοξη. Είναι όπως είπαμε ανέξοδη και κυρίως αντέχει στο χρόνο καθώς πεθαίνει τελευταία, δηλαδή, μετά από όλους μας, οπότε κανείς δεν θα έχει μείνει για να γράψει την ιστορία.

Σωτήρες δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχουν Άγιοι Βασίληδες. Απλά δεν το λέμε και στα παιδιά για να μην τους χαλάμε και το παραμύθι. Τους αφήνουμε να το καταλάβουν μόνα τους όσο μεγαλώνουν.

Έτσι και με τους Ελληνάρες. Δεν τους λένε ποτέ την αλήθεια. Ζουν το παραμύθι τους μέχρι να το καταλάβουν μόνοι τους όσο μεγαλώνουν.

Κανείς Τσίπρας δε μπορεί να σώσει έναν λαό που δεν έχει αρχή και τέλος. Κανείς Τσίπρας δε μπορεί να σώσει μία χώρα που βασίζεται στο δόγμα του «εμείς» και οι «ξένοι». Κανείς Τσίπρας δεν μπορεί να σώσει έναν λαό που νομίζει πως ζει μόνος του πάνω στη γη, που βάζει πάνω απ΄όλα το «εγώ» και μετά οι «υπόλοιποι».

Χειμωνιάτικα κι εν μέσω των εκπτώσεων κάναμε εκλογές. Αλλάξαμε ταμπέλα στο... μαγαζί μήπως και πιάσουμε κανέναν πελάτη. Βάψαμε και τον χάρτη της Ελλάδας με κεραμιδί χρώμα. Ανακαίνιση κάναμε, αλλάξαμε και Γενικό Διευθυντή και κάνα δυο πωλήτριες. Το εμπόρευμα είναι το ίδιο. Για να αλλάξει, πρέπει να περάσουν χρόνια, να αλλάξει η παραγωγή, το προϊόν, το περιτύλιγμα, το μάρκετινγκ και πάνω απ΄ όλα να αλλάξει το μυαλό μας.

Κανείς Τσίπρας δεν θα πετύχει τίποτα εάν εμείς οι ίδιοι δεν αλλάξουμε τον εαυτό μας, τη σκέψη μας και τις προτεραιότητες μας. «Πουλήστε» κι εσείς ότι έχετε. Χαμόγελο, ελπίδα και ένα μεγάλο παραμύθι. Η ζωή είναι μικρή και καλό είναι να τη ζεις πριν σου μιλήσει, πριν βγάλει δόντια και πριν περάσει τις πρώτες ασθένειες. Μετά την έχασες...

Για αυτό, λοιπόν, μην περιμένετε τίποτα από κανέναν Τσίπρα και από κανέναν ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα κι αν γίνει θαύμα και υπάρξει ελπίδα δεν θα είμαστε και από τους πρώτους που θα την συναντήσουμε. Συνήθως προηγούνται οι «άλλοι».

Μέχρι τότε δεν χρειάζεται να περιμένουμε στη στάση. Δεν χρειάζεται να χάνουμε άλλο χρόνο. Σκεφτείτε, διαλογιστείτε, επικοινωνήστε, υποστηρίξτε και εκφραστείτε. Κι αν στο μεταξύ έρθει και η ελπίδα, η σοφία, η αγάπη και όποια ακόμα σας κάνει κέφι προχωρήστε μέχρι να πεθάνετε τελευταίοι μαζί με την ελπίδα. Τότε θα έχετε δικαιωθεί και σίγουρα θα έχετε «σωθεί».

*Ο Γ.Μαυρεπής είναι ιατρός Καρδιολόγος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons