Κρήτη: Σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας
Θέματα που αφορούν την Υγεία, συζήτησε σήμερα, Σάββατο (31/01/2015) στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Ξανθός ενημερώθηκε από τον διοικητή της υπηρεσίας Αντώνη Γρηγοράκη και τους υποδιοικητές 'Αννα Τριχοπούλου και Γιώργο Λυρώνη για ζητήματα που αφορούν την πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο νησί, τη στελέχωση των μονάδων υγείας, την έλλειψη προσωπικού και υγειονομικού υλικού και άλλα ουσιαστικά θέματα όπως η ανανέωση των συμβάσεων ιατρικού προσωπικού που λήγουν σύντομα, αλλά και η κάλυψη της καρδιοχειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με πρόσθετο νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι προτεραιότητα αποτελούν τρεις άξονες παρέμβασης:-Η άμεση διευκόλυνση πρόσβασης του πολίτη στις υπηρεσίες Υγείας,-Η διασφάλιση της επιβίωσης των Δημόσιων Δομών Υγείας και-Η αναδιάρθρωση του συστήματος πάνω στις πραγματικές ανάγκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί σήμερα, ενώ παράλληλα επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο και ευθύνη των Υγειονομικών Περιφερειών.Παράλληλα, ο κ. Ξανθός μίλησε για την ανάγκη εφαρμογής ενός σχεδίου έκτακτης ενίσχυσης του συστήματος υγείας μέσα από το οποίο θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων και η πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας.Στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και στους συνεργάτες του παραδόθηκε, από την 7η ΥΠΕ Κρήτης, αναλυτικό αρχείο με στοιχεία της υπηρεσίας και των υγειονομικών δομών του νησιού ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης από το Ηράκλειο και Κώστας Δερμιτζάκης από το Λασίθι.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons