Ο Βαρουφάκης στο BBC και η επιτακτική ανάγκη εξηγήσεων


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Μετά την καταιγίδα της Παρασκευής, που ελπίζεται να λειτούργησε διδακτικά σε κάποιους, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, έσπευσε να αξιοποιήσει το επικοινωνιακό χάρισμα που διαθέτει με ξένους δημοσιογράφους, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων μελών της κυβέρνησης, και έκανε ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια να δώσει κάποιες εξηγήσεις και να αποτρέψει μια καταστροφική συνέχεια.

Παρά το συγκρουσιακό κλίμα που επικράτησε στη συνέντευξη που έδωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο BBC, εμφανίσθηκε, τηρουμένων των αναλογιών, καθησυχαστικός. Δεν αρκεί αυτό, αλλά ήταν ένα μάλλον καλό βήμα.

Διέψευσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να συζητήσει με τους εταίρους της, προσπαθώντας να θολώσει τη διαφορά ανάμεσα στους τρεις θεσμούς της τρόικας - ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ - και τους εκπροσώπους τους στην Αθήνα τους οποίους χαρακτήρισε «πολύ καλούς ανθρώπους», που όμως επιβλέπουν ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει και έχει τελικά ενισχύσει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, επιχείρημα που είναι πάντα χρήσιμο προς τους ξένους.


Στο κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με το Βερολίνο, ήταν θετική και η απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε εάν εμπιστεύεται τη Γερμανία και την κυβέρνησή της. Οχι μόνο είπε ευθέως πως «ναι» την εμπιστεύεται, αλλά έσπευσε να υπογραμμίσει ότι δημοσίευσε άρθρο στη γερμανική Handelsblatt στο οποίο μιλούσε για την ανάγκη να υπάρχει στην Ευρώπη ως ηγέτιδα δύναμη η Γερμανία που είναι η ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας.Η αναζήτηση στήριξης από την Ουάσιγκτον - μίλησε με τον ομόλογό του, Τζακ Λιού - και με δεδομένη την οικονομική πολιτική που πρεσβεύει η κυβέρνηση Ομπάμα, είναι μια λογική κίνηση που μπορεί να αποβεί χρήσιμη, αλλά επιβάλλονται λεπτοί χειρισμοί και χρειάζεται μέτρο όταν τα δάνεια έχουν δοθεί πρωτίστως από το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και τη Φραγκφουρτη.Ο κ. Βαρουφάκης ήταν αναγκασμένος να υπερασπισθεί μια συγκυβέρνηση που προξενεί έκπληξη και ανησυχία στην Ευρώπη, και κληθείς να απαντήσει αν συμφωνεί με τους ΑΝ.ΕΛ. ή τους θεωρεί "αναγκαίο κακό", επικαλέσθηκε ευφυώς την συγκυβέρνηση στη Βρετανία επισημαίνοντας ότι ο κ. Κάμερον προφανώς δεν συμφωνεί πάντα με όσα λέει ο κυβερνητικός του εταίρος κ. Κλεγκ.Το επιχείρημα που πρόβαλλε ήταν ότι στόχος της Ελλάδας είναι να μειωθεί το κόστος διάσωσης της χώρας μας για τον μέσο Ευρωπαίο φορολογούμενο τα χρήματα του οποίου δεν θα πρέπει "να χάνονται σε μια μεγάλη μαύρη τρύπα". Μάλιστα, εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στην ιδιωτικοποίηση του λιμένα του Πειραιά, κίνηση που βρίσκει, φυσικά, ευήκοον ους στη διεθνή κοινότητα και στις αγορές, αλλά από την άλλη αντικατοπτρίζει μια πολυφωνία στο εσωτερικό της κυβέρνησης που πρέπει να τερματισθεί άμεσα.Ο κ. Βαρουφάκης δεν ανέτρεψε το σκηνικό εν μια νυκτί. Χρειάζεται πολύ δουλειά και το τέλος του δρόμου είναι όχι μόνο αβέβαιο για τον ίδιο, αλλά ολισθηρό για τη χώρα. Ομως, άρχισε μια διορθωτική προσπάθεια. Η συνέχεια θα γίνει στο Παρίσι και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons