ΕΟΠΥΥ: Στήνει οδοντιατρική περίθαλψη με μόλις 700 γιατρούς σε ολόκληρη τη χώρα


Ξεπερνά τη λογική η απόπειρα του ΕΟΠΥΥ να...στήσει οδοντιατρική περίθαλψη για τα 10 εκατομμύρια των ασφαλισμένων του με μόλις 700 οδοντιάτρους των πρώην δομών του.

Η έλλειψη επιστημονικού προσωπικού συνοδεύεται από παντελή έλλειψη χρηματοδότησης, καθώς το φιλόδοξο σχέδιο του Οργανισμού επιχειρείται να καλυφθεί με 2 εκατομμύρια ευρώ!Τα παραπάνω ανέφερε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό το προεδρείο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ), κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν οι δύο πλευρές.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αθανάσιος Κατσίκης τόνισε ότι η λύση στην ένδεια οδοντιατρικής περίθαλψης θα μπορούσε να είναι ένα δίκτυο συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών οδοντιάτρων.Για το σκοπό αυτό – είπε – είχε προβλεφθεί ένα κονδύλι 60 εκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014, το οποίο κατέπεσε στο ευτελιστικό ποσό των 2 εκατομμυρίων.

Ρυθμίσεις


Το προεδρείο της Ομοσπονδίας συζήτησε με τον κ. Ξανθό και τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ζητεί από τους νόμιμους εκπροσώπους κάθε ρυθμισμένου επαγγέλματος να προσδιορίσουν τις κανονιστικές ρυθμίσεις που συνδέονται με την άσκησή του.

Να εξετάσουν τα πιθανά οφέλη από το άνοιγμα της πρόσβασης και να προβάλλουν τα κύρια επιχειρήματα που θα μπορούσαν να αιτιολογήσουν την ύπαρξη κανονιστικών εμποδίων άσκησης, θέσεις οι οποίες εκφράζονται από το Συμβούλιο Ευρωπαίων Οδοντιάτρων (ΣΕΟ).

Δηλαδή, κατά πόσο το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οδοντιατρικών εταιρειών του ποσοστού δηλαδή 51% να ανήκει αποκλειστικά σε οδοντιάτρους όπως ίσχυε πριν τον Ν. 3919/11, διασφαλίζει πως το επάγγελμα ασκείται κατά τρόπο ανεξάρτητο, αυτόνομο και μη εμπορικό, προϋποθέσεις που διασφαλίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και αποφεύγουν καταστάσεις σύγκρουσης συμφερόντων.

Φάκελος


Η ΕΟΟ κατέθεσε ολοκληρωμένο πολυσέλιδο φάκελο, σχετικά με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, αναφορικά με την αξιολόγηση των κανονιστικών ρυθμίσεων όσον αφορά την πρόσβαση στα επαγγέλματα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΟΟ Α. Κατσίκης, ο γενικός γραμματέας Ε. Χασάπης, ο ταμίας Α. Τσούνης και τα μέλη του συμβουλίου - εκπρόσωποι των παρατάξεων της ΕΟΟ Γ. Ζιάγκος, Α. Αντωνοπούλου και Β. Σταθόπουλος.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons