Μόνο από νοσοκομεία - ΠΕΔΥ η συνταγογράφηση φαρμάκων για τους άπορους πολίτεςΜόνον από δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), θα μπορούν να παίρνουν συνταγή και τα φάρμακά τους οι άποροι.

Όπως αναφέρει σχετική εγκύκλιος του υπουργού Υγείας, οι κάτοχοι βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας θα λαμβάνουν ηλεκτρονικές συνταγές για τα φάρμακά τους, με χρήση του αριθμού μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Ο γιατρός θα καταχωρεί τα στοιχεία του ασθενούς σε ειδική φόρμα του συστήματος, επιλέγοντας ως ασφαλιστικό φορέα το “Ταμείο Πρόνοιας”.Η εκτέλεση των συνταγών αυτών θα γίνεται μόνο από φαρμακεία των δημοσίων νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, θα εκτελούνται από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, στα οποία υπηρετούν οι ιατροί που έχουν προβεί στην συνταγογράφηση, καθώς και από τα νοσοκομεία αναφοράς στα οποία ανήκουν τα Κέντρα Υγείας όπου έχουν συνταγογραφηθεί τα σκευάσματα.

Κανόνες


Η εκτέλεση της ηλεκτρονικής συνταγής θα ακολουθεί τους λοιπούς κανόνες που ισχύουν και για το σύνολο των ασφαλισμένων.

Σε περίπτωση που το φαρμακείο του νοσοκομείου δεν διαθέτει απόθεμα για την πλήρη εκτέλεση της συνταγής, εκτελεί τη συνταγή μερικά και το υπόλοιπο ανεκτέλεστο μέρος ακυρώνεται.

Θα μαρκάρεται, δε, ηλεκτρονικά η ένδειξη “στερείται” και ο ασθενής θα αποκτά δικαίωμα εκτέλεσης σε άλλο φαρμακείο νοσοκομείου.

ΑΜΚΑ


Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση των παραπάνω είναι όλοι οι κάτοχοι “βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας” να διαθέτουν ΑΜΚΑ.

Στις περιπτώσεις οπου οι δικαιούχοι κατέχουν ήδη βιβλιάριο και δεν έχουν ΑΜΚΑ, τα νοσοκομεία πρέπει - για τελευταία φορά - να εκτελούν τις ιατρικές συνταγές και ταυτόχρονα να ενημερώνουν τους δικαιούχους προφορικά και ενυπόγραφα για την υποχρέωση τους να εκδώσουν ΑΜΚΑ.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons