Πόσο πιθανό είναι το σενάριο για υπερυπουργείο Εργασίας και Υγείας στη νέα κυβέρνηση;

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ανακοινώσει ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα περιλαμβάνει δέκα χαρτοφυλάκια, με πιο πιθανούς διεκδικητές της Υγείας τους κ.κ. Ξανθό και Μπασκόζο.


Το σενάριο διαμόρφωσης ενός υπερυπουργείου κοινωνικών θεμάτων, στο οποίο θα περιλαμβάνονται τα χαρτοφυλάκια Εργασίας και Υγείας, θεωρείται αρκετά πιθανό να υιοθετηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει λίγα υπουργεία, τα οποία δεν θα ξεπερνούν τα δέκα.

Με βάση το σενάριο αυτό, το χαρτοφυλάκιο της Υγείας θα περιληφθεί σε ένα υπουργείο, “Κοινωνικών Υπηρεσιών”, με υπεύθυνου υφυπουργό ή αναπληρωτή υπουργό.

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι είναι λίγο – πολύ γνωστό ποιά πρόσωπα συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να το αναλάβουν.


Πρόκειται για τους τομεάρχες Υγείας Ανδρέα Ξανθό (φωτό δεξιά) και Γιάννη Μπασκόζο (φωτό αριστερά).



Ξανθός



Ο κ. Ο κ. Ξανθός είναι μικροβιολόγος και έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου. Είναι βουλευτής από το 2012.



Θεωρεί ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποτελεί προνομιακό χώρο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, χωρίς να είναι αντίθετος και στη στήριξη των πρωτοτύπων φαρμάκων.



Έχει εκφράσει την άποψη ότι πρέπει να αναβαθμιστεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) και το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας ( ΙΦΕΤ), ώστε να μπορούν να παρεμβαίνουν πιο ουσιαστικά στην αγορά.



Πιστεύει στη δημιουργία κρατικής φαρμακαποθήκης, η οποία θα αποτελέσει τον προπομπό για μία εθνική – δημόσια φαρμακευτική βιομηχανία.



Μπασκόζος



Ο κ. Μπασκόζος είναι ενδοκρινολόγος και α΄ αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).



Τάσσεται και αυτός υπέρ της ενίσχυσης της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας και την αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων στο 30% της συνολικής κατανάλωσης.



Έχει κατ΄ επανάληψη αναφερθεί στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ενίσχυση του ΕΟΦ και του ΙΦΕΤ.



Είναι αντίθετος με την απελευθέρωση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).











πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons