ΕΟΦ: Η Ελλάδα χρειάζεται τις κλινικές μελέτες


Την ανάγκη αύξησης της προσέλκυσης κλινικών μελετών για την αναβάθμιση της γνώσης του υγειονομικού προσωπικού, την αύξηση του ΑΕΠ μέσω του οικονομικού οφέλους των κλινικών μελετών και φυσικά για την πρόσβαση των ασθενών σε νέες θεραπείες, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Λνιτζέρης στην ομιλία του στο 3οClinical Research Conference με τίτλο «Κλινική έρευνα: ώρα για δράση». Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΟΦ υπάρχει πρόοδος στον τομέα των εγκρίσεων, όμως τα γραφειοκρατικά εμπόδια σε εταιρείες που θέλουν να διεξάγουν έρευνες στην Ελλάδα παραμένουν.

Είναι ενδεικτικό πως στη χώρας πραγματοποιούνται πολύ λίγες κλινικές μελέτες Φάσης ΙΙ και ΙΙΙ και καμία φάσης Ι. σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως το Βέλγιο όπου αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη 1.000 μελέτες, ενώ το Βέλγιο διεξάγει 600. Ο κ. Λιντζέρης ζήτησε τέλος κεντρική πολιτική επιλογή και συνεργασία με όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες για τη διεξαγωγή των κλινικών μελετών, ενώ η Γενική

Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου τόνισε από την πλευρά της πως χρειάζεται εθνική στρατηγική για την προσέλκυση των ερευνών, όπως επίσης και να εξαλειφθούν τα θεσμικά εμπόδια.

Όπως σημειώνουν οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις εξάλλου, η κλινική έρευνα μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη σε πολλούς τομείς όπως: νέες θέσεις εργασίας, διαρκής εκπαίδευση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού σε εξειδικευμένους τομείς, μεταφορά επιστημονικής γνώσης υψηλού επιπέδου και τεχνολογίας αιχμής στη χώρα μας, ενίσχυση της ιατρικής έρευνας στο χώρο των νοσοκομείων και εδραίωση της επικοινωνίας με τη διεθνή ιατρική κοινότητα.


Στο συνέδριο θα συζητηθούν οι στρεβλώσεις και τα αντικίνητρα στην προσέλκυση μελετών, τα πλεονεκτήματα και οφέλη για τα νοσοκομεία από την ανάπτυξη της κλινικής έρευνας και τέλος η σημασία της ενημέρωσης των ασθενών για το ρόλο της κλινικής έρευνας.


Βίκυ ΚουρλιμπίνηΠηγή:www.capital.gr
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons