Στη 13η θέση η Ελλάδα στο προσδόκιμο ζωής στην Ε.Ε.

Μπορεί παλαιότερα να μπορούσαμε να καυχηθούμε ότι οι Έλληνες με την καλή μεσογειακή διατροφή, τον καλό καιρό και τον πιο "ανοιχτόκαρδο" χαρακτήρα ζουν περισσότερο από τους περισσότερους λαούς της Ευρώπης, αλλά αυτό είναι ένα φαινόμενο που άλλαξε.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ "Η Υγεία με μια ματιά" (Health at a glance: Europe 2014), η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον 13η ανάμεσα στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής των πολιτών της.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες ζουν κατά μέσο όρο 80,7 χρόνια τη στιγμή που οι Ισπανοί ζουν 1,5 χρόνο περισσότερα (82,5 χρόνια) και κατέχουν πλέον την 1η θέση στη σχετική λίστα. Στη 2η και 3η θέση είναι οι Γάλλοι (82,4 χρόνια) και οι Ιταλοί (82,1 χρόνια).Τουλάχιστον, η Ελλάδα παραμένει πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε αυτόν τον τομέα, αφού αυτός είναι 79,2 έτη.Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα επιμέρους στοιχεία για την κατανάλωση αλκοόλ, την παχυσαρκία και το κάπνισμα.Σε αυτές τις κατηγορίες η Ελλάδα είναι λίγο πάνω από τον μέσο όρο στην Ε.Ε στην παχυσαρκία (19,6% έναντι 16,7%), αλλά πολύ πιο πάνω όσον αφορά το κάπνισμα. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ το 38,9% των Ελλήνων είναι καπνιστές τη στιγμή που ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 22,8%. Τέλος, στην κατανάλωση αλκοόλ η Ελλάδα είναι κάτω από τον μέσο όρο, αφού ο Έλληνας καταναλώνει 7,9 λίτρα αλκοόλ τον χρόνο, τη στιγμή που ο μέσος Ευρωπαίος καταναλώνει 10,1 λίτρα/χρόνο.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons