ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ YYKA: σχετικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ με Ανθρώπινο Δυναμικό


Ενημέρωση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λ. Γρηγοράκου, σχετικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ με Ανθρώπινο Δυναμικό.Γραφείο ΤύπουΑναπληρωτή ΥπουργούΤετάρτη 05/11/2014ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟ Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενημερώνει για τις -μέχρι σήμερα- κινήσεις που έχουν γίνει ώστε να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό. Εντός του 2014 έχουν ενταχθεί ή εντάσσονται 2.486 γιατροί, 1.363 Αγροτικοί Γιατροί, 200 διασώστες και πληρώματα ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ. Ο κ. Γρηγοράκος με συντονισμένες ενέργειες και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διασφάλισε την συμμετοχή του Υπουργείου Υγείας στην κατανομή θέσεων από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Αυτές οι θέσεις ανέρχονται στις 2.500 θέσεις διάρκειας 5 μηνών.Αναλυτικά οι διαδικασίες ενίσχυσης του Ανθρώπινου Δυναμικού στον χώρο της Υγείας:Α. Διορισμοί μονίμου ιατρικού προσωπικούΑυτή τη στιγμή είναι σε διαδικασία διορισμού 416 ιατροί για όλα τα νοσοκομεία της χώρας εκ των οποίων έχει ήδη τοποθετηθεί το 50%.Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διοικητικές διαδικασίες για την πρόσληψη επιπλέον 370 ιατρών (αναμένεται εντός των ημερών η εγγραφή του σχετικού προϋπολογισμού από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους). Πρόκειται για θέσεις για τις οποίες είχαν ολοκληρωθεί οι κρίσεις το 2011 και έκτοτε παρέμεναν ανενεργές.Σύνολο μονίμου προσωπικού:786


Β. Προσλήψεις επικουρικού ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία της χώραςΟλοκληρώθηκε η πρόσληψη 498 ατόμων.Επιπλέον μετά από επίμονες προσπάθειες εξασφαλίστηκαν άλλες 302 θέσεις. Η σχετική προκήρυξη θα δημοσιοποιηθεί εντός των επόμενων ημερώνΣύνολο επικουρικών στα νοσοκομεία: 800Γ. Προσλήψεις επικουρικού ιατρικού προσωπικού στο ΠΕΔΥΑπό τον μήνα Οκτώβριο είναι σε ισχύ σχετική πρόσκληση για 900 άτομαΣύνολο προσλήψεων ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία και στις μονάδες του ΠΕΔΥ: 2486


Δ. Προσλήψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒΈχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές διοικητικές διαδικασίες και εντός των επόμενων ημερών θα αποσταλεί στο ΑΣΕΠ σχετικό αίτημα για την πρόσληψη 200 διασωστών και πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ (από την προκήρυξη θα αφαιρεθούν 14 θέσεις ειδικών διατάξεων αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας).


Ε. Αγροτικοί ιατροίΤον Ιούλιο και τον Οκτώβριο τρέχοντος έτους έλαβαν χώρα δύο προκηρύξεις 767 και 596 θέσεων αγροτικών ιατρών αντίστοιχα (είχαν προηγηθεί άλλες δύο προκηρύξεις τον Ιανουάριο και τον Απρίλιο).


ΣΤ. Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίαςΤο γραφείο του Αν. Υπουργού Υγείας ολοκλήρωσε όλες τις σχετικές διαδικασίες και εξασφάλισε την συμμετοχή του συνόλου του τομέα υγείας (νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και λοιποί φορείς) με 2500 θέσεις στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας το οποίο θα προκηρύξει το επόμενο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Εργασίας.Z. Προγραμματισμός 4.000 προσλήψεων έτους 2015Τον μήνα Οκτώβριο απεστάλη στα συναρμόδια Υπουργεία αίτημα για τις προσλήψεις του επόμενου έτους. Το αίτημα αφορά 1500 θέσεις ιατρικού προσωπικού και 2500 νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons