Όταν και η ΝΔ ζητά κατάργηση του clawback και του rebate!

Στο στόχαστρο και των βουλευτών μπαίνουν τώρα τα χαράτσια με τα οποία έχει πληγεί η φαρμακοβιομηχανία clawback και rebate, τιμωρητικά χαράτσια, τα οποία δημιουργούν πραγματική ασφυξία στον κλάδο και δεν δίνουν ελπίδα για ανάπτυξη.Η βουλευτής της ΝΔ κυρία Τάνια Ιακωβίδου ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, την κατάργηση του rebate, του clawback και της παρακράτησης καλής εκτέλεσης 10% στις καταβολές του ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους μη κερδοσκοπικούς φορείς.Όπως αναφέρει σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη, «το επαχθές μέτρο της εφαρμογής του rebate και του clawback από τον ΕΟΠΥΥ αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη της φαρμακοβιομηχανίας και του ιδιωτικού τομέα της υγείας αλλά και για την επιβίωση των ιδρυματικών φορέων υγείας και πρόνοιας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα».Ειδικά οι μη κερδοσκοπικοί φορείς, που συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ, όπως είναι τα πιστοποιημένα Ιδρύματα και οι πιστοποιημένες αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, που αναπληρώνουν τα κενά της κρατικής κοινωνικής προστασίας, πλησιάζουν στο σημείο αδυναμίας λειτουργίας, τονίζει.


Σύμφωνα με την κυρία Ιακωβίδου, «η κατάσταση όλων των σχετικών Ιδρυμάτων και φορέων είναι πολύ επιβαρυμένη από τις μειωμένες κατά 40-50% καταβολές του ΕΟΠΥΥ, που οφείλονται στα άδικα μέτρα του rebate, του clawback και της παρακράτησης καλής εκτέλεσης 10%, ενώ κακώς δεν επιτρέπεται ο συμψηφισμός των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων με τις δικές τους απαιτήσεις προς τον ΕΟΠΥΥ και το Δημόσιο».Μεταξύ άλλων, ερωτά τον υπουργό εάν προτίθεται να καταργήσει την εφαρμογή του rebate, του clawback και της παρακράτησης καλής εκτέλεσης 10% τουλάχιστον στις καταβολές του ΕΟΠΥΥ προς τα Ιδρύματα και τους μη κερδοσκοπικούς φορείς.Να θυμίσουμε πάντως, ότι και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας έχει παραδεχθεί το άδικο των μέτρων αυτών (clawback και rebate) σημειώνοντας πως εάν λειτουργήσουν όλα τα διαρθρωτικά μέτρα για τον εξορθολογισμό και την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, τότε δεν θα υπάρχει λόγος να υφίστανται. «Θα πρέπει να πολεμήσουμε το clawback», έχει τονίσει χαρακτηριστικά στο ο κ. Μάκης Βορίδης.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons