ΕΕΚΕ: Όχι στην αναίτια σπίλωση των Ιατρών – Ναι στον έλεγχο βάσει της Ιατρικής δεοντολογίας.ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χαρ.Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1 Ηλιούπολη

Τηλ.: 210-9924980-9959181

Fax: 210-9916854

email: enosielke1@gmail.com​​​​ ΑΘΗΝΑ 13/11/2014ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Όχι στην αναίτια σπίλωση των Ιατρών – Ναι στον έλεγχο βάσει της Ιατρικής δεοντολογίας.Μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις του ΕΟΠΥΥ για υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων από Ιατρούς η Ένωσή μας θέλει και πάλι να επισημάνει την πάγια θέση της για εξορθολογισμό και έλεγχο των δαπανών που πρέπει όμως να γίνεται μέσω της Ιατρικής δεοντολογίας και των διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων και όχι με αμιγώς λογιστικά κριτήρια, που δυστυχώς είναι απότοκα της υποχρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ.

Στα πλαίσια αυτά μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις του ΕΟΠΥΥ ζητούμε την άμεση εφαρμογή των πρωτοκόλλων ως κριτήρια ελέγχου της συνταγογράφησης, μέρος των οποίων έχουμε παραδώσει από τον Μάιο του 2014 στο Υπουργείο Υγείας δια του ΠΙΣ , αλλά και προσφάτως αναλυτικά διαγνωστικά πρωτόκολλα έστειλε και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και άλλες Επιστημονικές Εταιρείες. Ως προς το ατυχές παράδειγμα υπερσυνταγογράφησης με αναγραφή από Καρδιολόγο δοκιμασίας κοπώσεως σε 11 χρονο θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει αντένδειξη για αυτό λόγω ηλικίας του ασθενούς, αρκεί να αξιολογείται επαρκώς από τον θεράποντα Ιατρό, ιδίως στα πλαίσια διερεύνησης αρρυθμιολογικών επεισοδίων και ελέγχου αθλητικής δραστηριότητας, ζητούμε δε και την θέση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας επί αυτού του θέματος για να μην σπιλώνονται αδίκως οι Ιατροί.Μετά τιμήςΟ Πρόεδρος Ο Γεν. ΓραμματέαςΦ.Ν.Παταουράκος Δημόπουλος Βασίλειος


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons