Κόντρα με σκληρές εκφράσεις μεταξύ των υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας


Το προεδρείο του Συλλόγου σημειώνει ότι η κριτική θα ήταν καλοδεχούμενη, αν τα τελευταία χρόνια υπήρχε μία αξιοπρεπής στάση στο Σύλλογο.

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς, όπως “ανύπαρκτους” ή “κυβερνητικούς¨συνδικαλιστές, αναφέρεται το προεδρείο του Συλλόγου εργαζομένων στο υπουργείο Υγείας στη στάση της κυβερνητικής παράταξης ΔΑΚΕ.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος κάνει λόγο για “...άτομα προκλητικά ευνοημένα, σε βάρος συναδέλφων τους, όπως και άτομα που το μόνο που έκαναν στην θητεία τους στο δημόσιο ήταν να μπαινοβγαίνουν στα γραφεία της εκάστοτε ηγεσίας”...

Αφορμή για την αντίδραση αυτή, είναι το αίτημα της ΔΑΚΕ να γίνουν νέες εκλογές, έπειτα από την αποχώρηση δύο μελών της από το συμβούλιο του Συλλόγου.Το προεδρείο απαντά πως δεν προβλέπονται εκλογές σε τέτοια περίπτωση και πως ακολουθήθηκε η διαδικασία που υπέδειξε η ΑΔΕΔΥ, δηλαδή η αντικατάστασή τους.


Εγκαλεί, δε, την κυβερνητική παράταξη, λέγοντας ότι είχε δύο αναπληρωματικά μέλη, τα οποία δεν προώθησε στο συμβούλιο.Ακολούθησε η αντίδραση της ΔΑΚΕ, στην οποία ο Σύλλογος απάντησε ως εξής:“Άτομα, που μέχρι να γίνουν οι εκλογές του Ιουνίου του 2012 ήταν δήθεν κατά της μνημονιακής πολιτικής και μόλις ανέλαβε την εξουσία το κόμμα τους τα ξέχασαν όλα και έσπευσαν να πιάσουν θέση στα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας, πουλώντας συν τις άλλοις και εκδούλευση στους συναδέλφους τους”...

ΣτάσηΗ κριτική – σημειώνει το προεδρείο του Συλλόγου – θα ήταν καλοδεχούμενη, αν τα τελευταία χρόνια είχαν κρατήσει μία αξιοπρεπή στάση στο Σύλλογο, προβάλλοντας τις απόψεις τους και αν είχαν δείξει ένα στοιχειώδες ενδιαφέρον για το σύνολο των συναδέλφων τους:“Αλήθεια, είναι υγιής συνδικαλισμός όταν οι συνάδελφοί σου από άλλες παρατάξεις προσπαθούν να κινητοποιήσουν τους συναδέλφους από γραφείο σε γραφείο για να συμμετέχουν σε γενική συνέλευση, εσύ να ακολουθείς προσπαθώντας να τους αποτρέψεις να μην συμμετέχουν σε αυτή;Είναι υγιής συνδικαλισμός να συμμετέχεις επιλεκτικά στα διοικητικά συμβούλια του Συλλόγου και όταν συμμετέχεις (πολύ σπάνια) να προσπαθείς να βάλεις εμπόδιο σχεδόν σε κάθε δράση του και στη συνέχεια να τρέχεις στα γραφεία της ηγεσίας για να δώσεις αναφορά”;

ΚινητοποιήσειςΗ επίθεση συνεχίζεται με αιχμές για τη στάση που τήρησε η ΔΑΚΕ στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων:“Δεν φτάνει που ψηφίσατε να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, όταν τελικά δεν πέρασε η πρότασή σας, τρομοκρατούσατε τους συναδέλφους στοχοποιώντας όσους υπερψήφισαν τη συνέχιση του αγώνα, ότι, θα περικοπούν ημερομίσθια των συναδέλφων (ο εκφοβισμός του συνόλου είναι χαρακτηριστικό ιδίωμα της συγκεκριμένης παράταξης)”...


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons