Με σοβαρές ελλείψεις σε κοινωνικούς λειτουργούς παραμένουν οι δημόσιες δομές υγείας

Χωρίς κοινωνικούς λειτουργούς παραμένουν οι δημόσιες δομές υγείας και πρόνοιας της χώρας μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας που παρέχονται στους πολίτες.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ), οι ελλείψεις σε κοινωνικούς λειτουργούς στο ΕΣΥ είναι μεγάλες.

Ενδεικτικά, 24 από τα 125 νοσοκομεία του ΕΣΥ δεν έχουν κοινωνικό λειτουργό, ενώ τα περισσότερα από τα 204 Κέντρα Υγείας των αστικών και αγροτικών περιοχών λειτουργούν χωρίς κοινωνικό λειτουργό.

Παράλληλα σημαντικές ελλείψεις σε κοινωνικούς λειτουργούς παρατηρούνται και στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων.

Την ίδια ώρα, μειωμένο κατά 50% είναι το προσωπικό κοινωνικών λειτουργών στα ιδρύματα παιδικής φροντίδας.

Δραματική, όμως, είναι η κατάσταση, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου και στις δομές της δικαιοσύνης, καθώς στις 33 φυλακές της χώρας υπηρετούν συνολικά μόνο 35 κοινωνικοί λειτουργοί, ενώ σε 8 φυλακές δεν υπάρχει ούτε ένας.

Η απογύμνωση του ΕΣΥ από τον νευραλγικό κλάδο των κοινωνικών λειτουργών αντανακλάται και στην εκπαίδευση για την Κοινωνική Εργασία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΚΛΕ, το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 καταργήθηκε ένα από τα τέσσερα Τμήματα Κοινωνικής Εργασίας της χώρας (αυτό του ΤΕΙ Πάτρας) και αποδυναμώθηκε η κατεύθυνση της Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης με τη συγχώνευση του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης με αυτό της Πολιτικής Επιστήμης.

Επίσης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, γνωστοποιήθηκε η πιθανότητα μη βιωσιμότητας των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας των ΤΕΙ Αθήνας και Κρήτης, λόγω περιορισμού του αριθμού του εκπαιδευτικού τους προσωπικού, εξαιτίας της μη αναπλήρωσης των Καθηγητών που συνταξιοδοτούνται από το Υπουργείο Παιδείας.Επιστημονικό συμπόσιο: Η κοινωνική πρόνοια σε κρίση

Η επαγγελματική αβεβαιότητα των κοινωνικών λειτουργών σε συνδυασμό με την «βαριά» κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες χωρίς να βρίσκουν γέφυρες και στηρίγματα προς την κοινωνική πρόνοια και φροντίδα, θα συζητηθούν στη διάρκεια του 1ου Μετεκπαιδευτικού Επιστημονικού Συμποσίου στην Κοινωνική Εργασία, που θα διεξαχθεί στις 7 και 8 Νοεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Αθήνας (Δ/νση: Αγίου Σπυρίδωνος, Αιγάλεω).

Το συμπόσιο με θέμα «Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ» διοργανώνεται από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σχολών Κοινωνικής Εργασίας (EASSW) και το Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ). Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons