Σχέδιο κατά της Διαφθοράς: Πόσο βαθιά θα βάλει το μαχαίρι ο Μάκης Βορίδης;

Τις ποινές διοικητικές και πειθαρχικές αλλά και τις διαδικασίες οι οποίες απλοποιούνται και γίνονται πιο γρήγορες σε θέματα διαφθοράς, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στις 11.30 στο υπουργείο Υγείας ο υπουργό κ. Μάκης Βορίδης.


Ο υπουργός Υγείας επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δώσει και ένα πρώτο δείγμα γραφής για το σχέδιο που εκπονεί κατά της διαφθοράς και της απάτης, ένα σχέδιο, το οποίο θα φέρει την υπογραφή του, για το οποίο ωστόσο, θα έχουν συνεργαστεί και άλλα υπουργεία, όπως Οικονομικών αλλά και άλλες υπηρεσίες, όπως το ΣΔΟΕ. Γενικότερα στο θέμα της διαφθοράς ο κ.Βορίδης αναφέρει ότι αυτό που απαιτείται πρωτίστως, είναι η διασύνδεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, και φυσικά η στήριξη από την πλευρά των πολιτών. Για τον λόγο αυτό, αναμένεται να δημιουργηθεί άμεσα, ένας ιστότοπος στον οποίο θα μπορούν να καταγγέλουν οι πολίτες, τα περιστατικά διαφθοράς που συναντούν.Ο κ. Βορίδης όμως, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ιδιαίτερα σκληρός με τις πειθαρχικές διαδικασίες και τις ποινές (ίσως και ως νομικός που γνωρίζει τα πράγματα εκ βαθέων). Όπως τόνισε στην ομιλία του στο πρόσφατο συνέδριο του ΕΟΠΥΥ για την πάταξη της διαφθοράς και της απάτης, όσοι παρανομούν θα είναι αντιμέτωποι με ισόβια ποινή. Τι ακριβώς εννοεί; Όπως έχει ξεκαθαρίσει, όσοι συστηματικά παραβιάζουν το νόμο και εμφανίζουν παραβατικότητα με την οποία ζημιώνουν με χιλιάδες ευρώ το σύστημα και δη το Δημόσιο, τότε πράγματι, αυτοί θα βρεθούν σε πολύ δεινή θέση. «Οι παραβάτες για παράδειγμα των 150.000 ευρώ σε υπερσυνταγογράφηση, εφόσον αυτό αποδειχθεί τελεσίδικα, θα βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με ισόβια ποινή», απαντά ο κ. Βορίδης. Οι ποινές αυτές, σύμφωνα με τον υπουργό, θα αφορούν, είτε δωροδοκία, είτε απάτη είτε οποιαδήποτε άλλη καταχρηστική και αξιόποινη συμπεριφορά (αν ασκηθούν δηλαδή οι ποινές στο πλαίσιο του νόμου 1600/50 περί καταχραστών του δημοσίου).


Στα πλαίσια αυτά, ο υπουργός Υγείας σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό, την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσαν τον Ηλεκτρονικό Ασφαλιστικό φάκελο υγείας των ασφαλισμένων, ο οποίος σταδιακά θα αντικαταστήσει το βιβλιάριο υγείας (το 2015 ή και μετά) και θα αποτελέσει τον προθάλαμο για την ηλεκτρονική κάρτα υγείας, η οποία αναμένεται να γίνει πραγματικότητα την 1η Ιανουαρίου 2015. Ωστόσο για να γίνει πραγματικότητα η κάρτα υγείας, απαιτείται εκτός των άλλων και η συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας.Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αυτός ο Ηλεκτρονικός Ασφαλιστικός φάκελος υγείας είναι ένας «Μεγάλος Αδελφός» που θα ελέγχει τι έχει συνταγογραφήσει ο κάθε γιατρός ανά την επικράτεια αλλά και τι έχει λάβει ο κάθε ασθενής, από φάρμακα μέχρι ιατρικές πράξεις. Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα βήμα για την υπεράσπιση των ασφαλισμένων, έχει δηλώσει ο κ. Μάκης Βορίδης, ενώ από την πλευρά του ο ο κ. Κοντός, έχει επισημάνει ότι στόχος μας δεν είναι η παραβατικότητα, αλλά η ανάδειξη μίας νέας πραγματικότητας.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons