Γρηγοράκος για αγροτικούς γιατρούς: Εμείς προκηρύσσουμε τις θέσεις και δεν πάει κανείς

Στην έλλειψη προσφοράς αγροτικών γιατρών απέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος το πρόβλημα με τις ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού στο περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου.


«Προκηρύσσουμε τις θέσεις και δεν πάει κανείς» είπε ο κ. Γρηγοράκος απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών Πάρι Μουτσινά και Μαρίνας Χρυσοβελώνη, ενώ προανήγγειλε διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο επόμενο νομοσχέδιο η οποία θα υποχρεώνει όλους τους γιατρούς να κάνουν την υπηρεσία υπαίθρου.Ο κ. Γρηγοράκος τόνισε ότι δεν μπορεί κάποιος γιατρός να κάνει το αγροτικό του με 600 ευρώ το μήνα και να μην έχει φροντίσει ο εκάστοτε δήμος να υπάρχει τουλάχιστον ένα αγροτικό ιατρείο που θα διαθέτει τα απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαμονή του.Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη αύξησης των μισθών των γιατρών, των νοσηλευτών και των υγειονομικών στις άγονες και νησιωτικές περιοχές, καθώς κανένα άλλο κίνητρο δεν έχει αποδώσει μέχρι σήμερα.Ειδικά για την Αλόννησο, ο κ. Γρηγοράκος είπε ότι έχουν προκηρυχθεί δύο φορές το τελευταίο διάστημα οι θέσεις των αγροτικών ιατρών, αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον.Προανήγγειλε τέλος αύξηση της τιμής της ώρας απασχόλησης των γιατρών στις άγονες και νησιωτικές περιοχές.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons